Seger i Edsbyn med 4-6. Foto Kolsmyr
Foto: Micke Kolsmyr

Match i Edsbyn.

Säsongens bästa halvlek så här långt, ja andra halvlek bjöd på fantastiskt bandyspel och hela fyra mål, bara Bollnäs mål dessutom

Säsongens första derby mot Edsbyn på bortaplan, lite av annadagskänsla. Mycket folk på läktarna och bra tryck från respektive klack, förutsättningarna för en bandyfest alltså.

Pavel Silinsky hinner knappt blåsa i gång matchen innan vi drabbas av matchens första utvisning då #34 Hämäläinen får sätta sig på botbänken. Detta syns dock inte i vårt spel, bra fart på skridskorna och bollen. Vi har ett rörligt försvarsspel och det gör att anfallen inte blir riktigt vassa, detta gäller även Edsbyn. Men 18 minuten så skapar vi en hörna från vänster som #2 Wiik spelar in och #95 Pettersson skjuter lågt 0 – 1.  I 20 minuten så får Edsbyn ett anfall som resulterar i en straff, orsaken är troligen att vår försvarsspelare ramlar och får bollen på sig.
I 30 minuten så har vi lite motstuds, nedtagning som olyckligt hamnar hos en motståndare som utan problem gör
2 – 1. Edsbyn har ett litet bollövertag de sista 20 minuterna och innan halvleken är slut så har Edsbyn ökat på till
3 – 1 genom en retur.

Andra halvlek, hur ska man sammanfatta den, bland det mest fartfyllda jag sett.
Vi börjar på samma frejdiga sätt som i första vilket gör att vi redan i 49 minuten gör 3 -2 genom hörna, skjuter gör #95 Pettersson, #16 Wigren assisterar.
Vi fortsätter och tar mer och mer över taktpinnen, 60 minuten ny hörna och 3- 3 #95 Pettersson drämmer in den i mål, #2 Wiik assisterar. Nu slår det gnistor om våra orange/blå krigare, så Edsbyn tar timeout i den 73 minuten för att försöka få stopp på våra attacker. Tilläggas ska att Edsbyn gör sina försök, men ett bra försvarsspel över hela banan gör det svårt för dem att komma till bra avslut.

Klockan når den 86 minuten när vi skapar en ny hörna, där bollen blir kvar i straffområdet och påpassligt är #33 Flodstam där och slår in vårt fjärde mål för kvällen. En varsin missad hörna senare så får vi en omställning som ger ett två mot ett läge #39 Sadokov tar fart på vänsterkanten och slår in bollen till en helt frispelad #95 Pettersson som inte gör några misstag 3 – 5 vilket även blir slutresultat.

En fantastiskt bra match av oss, bättre fart, hetare i alla närkamper och bra adresser på passningarna.

 

//Klas ”Boråsarn” Ström