Mia Bolkeus

Valberedningen är klar med sina förslag till kandidater och vi kommer lansera var och en här, så att ni som undrar kan få klarhet i vilka det är.

Valberedningen föreslår som ny ledamot i styrelsen för Bollnäs Bandy Mia Bolkeus, väljs på 2 år.

Valberedningens motivering:

Mia har tidigare varit aktiv i fotboll såväl som i friidrott dessutom har hon stor erfarenhet av idrottsföreningsverksamhet, både som förälder och tidigare styrelseledamot i flera föreningar. Mia brinner för bandy, särskilt Bollnäs Bandy. Mia blir en som kommer in utifrån och kommer att med ”nya ögon” kunna ge andra infallsvinklar på för föreningen viktiga frågor.

Mia har ett civilt arbete i chefsposition som kräver stora kunskaper, kunskaper som vi tror kommer väl till pass i Bollnäs Bandy.

Personlig presentation:

Mitt engagemant i BGIF begränsar sig till många års skönsång på Åsens läktaren och läktarexpertis. Djupare engagemang har jag bakom mig som förälder till tre sportande söner, fotbollstränare i 10 år, fotbollsdomare, matchsekrererare och styrelseledamot. Nu hoppas jag få tillfälle att engagera mig på allvar i Bollnäs Bandy och tillsammans med alla er i föreningen bidra till den spännande nystart som vi står inför. Jag är född och uppvuxen i Bollnäs (Hå) men delar numera min tid mellan Uppsala där jag bor med den yngsta hemmavarande sonen och min stuga i Sjörgrå.

Jag jobbar sedan många år på en konsultfirma där jag är administrativ chef över våra Nordiska kontor. Allt det jag lärt mig om ledarskap, ekonomi och förändringsarbete tar jag med mig in i rollen som styrelseledamot men där också den viktiga aspekten att värna om historien i en idrottsförening måste spela en central roll. Bollnäs bandy har funnits i över hundra år och är stadens främsta varumärke. Att erbjuda barn och ungdomar en aktiv fritid där man dels får röra på sig men även lära sig hur det är att vara en del av ett lag och vinna och förlora tillsammans ser jag som en oerhört viktig uppgift för föreningen. Och självklart finns bandyn och klubben kvar i Bollnäs om ytterligare 100 år.

Trots ett guld i skolmästerskapen i bandy på mellanstadiet tror jag inte mitt bidrag till föreningen kommer att ligga på det speltaktiska planet. Däremot gör min långa bakgrund med olika roller i föreningslivet och arbetsledande positioner i det privata näringslivet mig lämpad att arbeta med drift och utveckligsarbete i en organisation där nästan allt arbete sker ideellt och där ekonomi och långsiktighet är oerhört viktigt. Med sunt förnuft och en stark vilja att ge tillbaka allt det jag själv fått och tagit för givet under min egen uppväxt som fotbollsspelare tänker jag göra mitt allra bästa för att tillsammans med alla er skapa så goda förutsättningar som möjligt för tjejer och killar i Bollnäs att lira bandy.

Vi gör det tillsammans!