Mickelsson är på plats

Lite drygt tre månader kvar till seriestarten, och det vore väl en lögn att säga att man inte längtar lite nu. För att stilla min hunger så kontaktade jag Christian Mickelsson för att höra lite hur det står till med honom.

Han berättar att familjen sedan tre veckor bor i Bollnäs, de fick inledde ankomsten till Bollnäs med att fira ett årskalas för deras son. Annars har de första veckorna under sommaren lagts på flytt, arbete och träning. Semestern kommer tas ut i samband med tillökning i familjen som är planerat att ske i augusti. Christian berättar vidare att det känns skönt att komma hem till Hälsingland igen, närmare deras familjer och kompisar, framför allt nu då de snart har två barn.

Förra säsongen skadade Christian sin handled i den andra träningsmatchen, utöver det så skadade han ryggen på jobbet. Men det är inget som han känner av överhuvudtaget nu, utan sommarträningen som han än så länge kört själv har fungerat perfekt. Men snart är det månadsskifte och då kör träningen igång med laget. Barmarksträningen kommer då varvas med något ispass per vecka.

I oktober är det dags för World Cup som Christian ser fram emot, ”det är den absolut största och roligaste cupen att spela”. Även Ryssarna tycker detta är den största och mest prestigefyllda cupen. Så det är den turneringen som alla vill spela berättar han.

Under kommande säsong så hoppas Christian att han får fortsätta utvecklas som bandyspelare, vilket var en av orsakerna till att valet föll på Bollnäs. Det är ett intressant och bra lag som kommer vara med och slåss om medaljerna när det drar ihop sig mot slutet. Övriga lag som Christian tror är med i slutändan är Hammarby, SAIK, VSK, Villa och Vänersborg. Men det finns många bra lag i årets serie så det kommer bli tufft.

Vet inte hur det är med er, personligen så har inte längtan till säsongsstarten minskat efter detta samtal. Men vi får försöka njuta av de kvarvarande sommarveckorna, snart kör vi igång igen.

 

Klas ”Boråsarn” Ström