Mickelsson förlänger sitt kontrakt

Bollnäs firar jul i serieledning. Då passar sportchef Robert Lindgren på att bygga vidare på framtiden. Idag kan vi glatt meddela att Christian Mickelsson har skrivit på ett nytt kontrakt som innebär att han blir Bollnäs trogen i ytterligare tre år efter denna säsong. Webredaktionen ringde och bytte några ord med Christian.

Nytt treårskontrakt skrivet. Du har nu spelat i en och en halv säsong i Bollnäs. Det känns som att du kom in bra i laget direkt.

-Ja, det tycker jag. Det är ett lätt lag att komma in i. Mycket bra spelare. Det har känts hela tiden att man vill ge det här så många år man bara kan egentligen. Att man får vara med och bidra på mitt vis och försöka vara med och vinna det där SM-guldet. Sedan om det blir i år eller något annat år får vi väl se.

Hur har säsongen känts så här långt? Ni kommer att fira jul nu i serieledning.

-Ja, jag vet inte. Det var väl 20 år sedan de var i serieledning, så det måste väl vara någonting positivt som vi har gjort i alla fall. Så är det ju. Det är klart. Det är ju skönt, men det är inte nu vi vill vara i toppform och känslan i laget är väl att vi har ganska mycket kvar att ge. Vi hoppas att vi kommer att hitta toppformen fram till slutspelet. Det gäller ju i ett slutspel att alla är friska och krya och försöker hitta formen. Och då kommer vi förhoppningsvis att nå hela vägen.

Annandagsderby på måndag. Känns det fortfarande speciellt att möta Edsbyn som är moderföreningen?

-Det är klart att det är speciellt att möta Edsbyn och särskilt på annandagen så är det ju ännu mera känslor inblandade så det är klart att det blir en speciell match. Sedan är det ju på hemmaplan också med förhoppningsvis uppemot 5000 på läktaren så då kommer det ju att bli en enorm match att spela.

Hur är det att ha Sävstaås som hemmaplan nu då? Jag vet att du nämnt tidigare att det var en jobbig arena att komma och spela på som bortalag.

-Jag tror de flesta tycker att det är ganska häftigt att komma till Åsen men sedan tycker de nog att det är rätt jobbigt på isen. En häftig upplevelse för många. Framförallt med Flames och allt runt omkring. Sedan har ju vi som hemmalag det i ryggen också att vi är väldigt starka hemma.

Du har fått Patrik Nilsson som kollega i anfallet till den här säsongen. Hur tycker du att ert samarbete har fungerat?

-Jag tycker det har funkat bra. Vi har ju aldrig spelat med varandra tidigare så det är klart att det tar ett litet tag innan man vet hur den andre åker och hur man samarbetar med varandra, men det tycker jag att vi har gjort bra än så länge. Vi har bra forwards som jobbar och sliter och det är skönt att ha det som lag att vi är vassa framåt. Framspelare och bra försvar vet vi också att vi har.

Det känns som att ni kompletterar varandra bra. Ni är lite olika spelartyper.

-Ja, det är vi absolut. Sedan har vi Oskar också som river och sliter i allting så han är ju nyttig också på sitt vis. Vi är alla olika spelartyper och det är bra för laget.

Hur är upplägget nu inför annandagen? Får ni några dagar ledigt?

-Ja, det får vi. Vi har ett bra upplägg. Vi får njuta av att vara lediga med familjerna och samla kraft inför annandagen då vi ska försöka vara så bra vi bara kan och bjuda upp till en bra match och förhoppningsvis så vinner vi så vi känner oss nöjda efter matchen.

Sportchef Robert Lindgren är såklart nöjd med att ha fått Christians påskrift:

-Det är bra och roligt för föreningen att ha knutit upp den här spelaren för flera säsonger. Christian har gjort mycket bra ifrån sig och han har kommit bra in i omklädningsrummet.

-Vi har en långsiktig målsättning med det vi håller på med och vi vill säkerställa laget för många år framöver. Vi jobbar på att förlänga med flera spelare innan säsongen är över, säger Robert.

Webredaktionen tackar Christian för påskriften och ser fram emot ett spännande annandagsderby!

Anders Gårdestig