Mickelsson först ut att skriva kontrakt. Foto: Kenta Jönsson

Mickelsson först ut att skriva kontrakt

Efter en turbulent vår för Bollnäs bandy kom idag ett glädjande besked. Christian Mickelsson har skrivit på för kommande säsong!

Idag kom det efterlängtade beskedet att Bollnäs lagbygge inför kommande säsong är igång på allvar. Förra säsongens målmaskin Christian Mickelsson skrev idag ett kontrakt med Bollnäs som gäller över nästa säsong.

Webbredaktionen ringde upp Christian för en intervju.

Nytt kontrakt med Giffarna! Det var en trevlig nyhet!

-Ja det var väl ett tag sedan det kom en bra nyhet kring Bollnäs nu va? Det har varit ganska mycket negativt runt föreningen ganska länge nu och allt är väl inte välförtjänt heller. Men nu känns det bra!

Hur har tankarna gått kring att fortsätta i Bollnäs?

– Det är klart att det har varit mycket frågetecken runt klubben och hur de vill göra kring spelare och så. Men jag tycker att jag har fått en bra bild nu och det är klart att jag haft kontakt med spelarna i laget också. Hade jag inte fått positiva vibbar därifrån så hade jag ju inte skrivit på heller. Så är det ju. Jag tycker det känns bra allting. De har gjort ett bra jobb och har något på gång så det ska bli roligt att hoppa på det här tåget.

-En anledning till att allt tagit lite tid nu är ju att allt ska klaffa och falla på plats, även livet utanför bandyn. Jag har ju en egen firma också och det är klart att jag haft tankarna på att lägga av med bandyn för att satsa mer på firman istället men det hade inte känts rätt att lägga av på de premisserna tycker jag. Man ska lägga av när man tycker att det är läge och man inte håller på den nivån.

Mickelsson signerar kontraktet som sträcker sig över kommande säsong

Hur ser du på framtiden nu, om det går att se så mycket framåt? Har du någon känsla?

-Ja det är ju svårt just nu när vi inte vet vad vi har för spelare eller tränare än. Men för mig har det hela tiden varit att antingen fortsätta i Bollnäs eller lägga av. Sedan är det ju skönt nu att allt har fallit på plats och att man tror på det vi jobbar för. Men det är klart, vi kommer väl inte att ha ett lag för att slåss om SM-guld, men det är en lärdom att vara med och tampas om en slutspelsplats också. Jag har ju gjort en linkande resa i Sirius när de varit lite i samma situation rent placeringsmässigt. Man hittar kraft i det också, att försöka vinna varenda match. Poängen blir ju extremt viktiga när man vet att man kommer att ligga där i mitten eller längre ned. Sedan får vi hoppas att vi får ett slagkraftigt lag ändå i slutändan. Jag hoppas det kommer att rulla på med fler påskrifter nu framöver. Det är nog många som väntar på att någon ska skriva på först. Sedan kommer andra att hänga på. Så känns det. Vi har haft det väldigt trevligt runt omkring i laget, allt ifrån materialare och rehab och laget i sig. Så jag hoppas att grundstommen blir kvar.

Det kan väl vara en utmaning i sig att vara med och bygga något nytt också?

-Ja så är det ju. Jag har aldrig varit med om det här tidigare när man inte har haft en enda spelare kontrakterad. Det är klart att det är speciellt. Inspirerande.

Kontraktet är på en säsong?

-Ja det är det. Jag skulle tro att det är ettårskontrakt som gäller för de flesta nu i det här läget och att man jobbar för att skriva längre kontrakt om ett år när de vet lite mer vad de har att röra sig med. De har ett stort jobb framför sig och de har gjort extremt mycket jobb redan nu. Men det känns positivt tycker jag när man pratar runt lite i laget.

Vi tackar Christian både för intervjun och det påskrivna kontraktet!

Jocke Olsson i Elitgruppen är såklart också nöjd över signaturen.

-Vi är väldigt tacksamma att Christian väljer att fortsätta i Bollnäs. Han visar ett stort hjärta när han går i täten. En notorisk målskytt som bara blir bättre med åren och som vill vara med och bygga för framtiden, säger Jocke.

Anders Gårdestig