Mickelsson levererade

Inför matchen blev den stora snackisen skadan på Patrik Nilsson. Under uppvärmningen krockade Nilsson så illa med Joel Wigren att han ådrog sig en knäskada som satte stopp för spel. Istället fick Christian Mickelsson kliva fram.

Inför matchen blev den stora snackisen skadan på Patrik Nilsson. Under uppvärmningen krockade Nilsson så illa med Joel Wigren att han ådrog sig en knäskada som satte stopp för spel. Istället fick Christian Mickelsson kliva fram.

Hur allvarligt skadad Nilsson är, går ännu inte att klarlägga. Förmodligen behöver man invänta svar från röntgen innan det går att fastställa skadans art, och hur lång rehabtiden blir. Till dagens match hann man blixtinkalla Oskar Olsson som ersättare i anfallet.

Ett extra tungt avbräck då Nilsson startat säsongen starkt, och hans målfarlighet kommer att vara nödvändig längre fram. Istället fick andra kliva fram och ta ansvaret. Och några tog det verkligen.

Matchen då. Första halvlek hade spelbar is i ungefär 20-25 minuter. Bägge lagen försöker stressa fram misstag hos varandra med hög press. Tellus satsar på att hålla rent framför eget mål, men anfaller utan att vända ur när de ges chansen.

Kvällens första mål kommer i matchminut 22. Mickelsson fångar upp en boll och tar ett avslut som inte ser jättehårt ut ur ganska snäv vinkel. Tellus olycklige keeper är på bollen, men lyckas på något sätt ändå tappa in den.

Kort därefter börjar isen bli ospelbar. Bollnäs satsar mest på lyft, men det blir ändå via spel, som för kvällen extra skottglade Milerud får på en bra träff ur vänsterläge.

2-0 står sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek verkar isen hålla något bättre, och publiken bjuds på Hawaii-bandy i långa perioder.

Tellus får tidigt i andra en straff, efter liggande spel av Bollnäsförsvarare. Straffen förvaltas av Sävstaåsbekantingen Tobias Björklund. Tellus reducering gjuter mod i gästerna och man har därefter ett par riktigt vassa avslut, ett av dem i stolpen. Matchen som i första halvlek känts behärskad av hemmalaget får en helt öppen karaktär. Nästa mål känns väldigt viktigt.

Och det blir åter igen Christian Mickelsson, återigen utan assist, som gör det viktiga 3-1 målet i den 71 minuten.

Mickelsson är även den som avslutar målskyttet i den 87 minuten, efter att ensam med tre försvarare, skapat den där ytan vid den högra frislagscirkeln som han så gärna gör mål från. 6-1.

Dessförinnan har Hellmyrs gjort mål efter en hörnvariant, och även blixtvikarierande Olsson, efter ett fint förarbete av vasse Mickelsson.

Intryck från kvällen. Milerud får pris som bäste spelare i Bollnäs, något jag inte kan invända mot alls. När det gick lite motigt för hemmalaget, var det Hammarbyförvärvet, som med kraftfulla åkningar och skottvillighet var överallt på planen och visade vägen. Även Helavuori och Hellmyrs visade klass, förutom då Mickelsson, som noterades för 3+1 (alla målen utan assist). En extra kul detalj var också att Bollnäs aldrig drog av på anfallslustan. Även när matchen punkterades vid 3-1, så ställde man sig aldrig på försvar, utan fortsatte att skapa, och straffa gästerna som var tvingade att satsa framåt. Man hoppas från sidan att det här är en del av den mer anfallsglada bandyn som coach Olsson hintat om. För den kommer att kunna locka tillbaka bandybesökare till hemmaarenan.

Tommi Karppanen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]