Mickelssons skärpa blev tungan på vågen

Mickelsson öppnar målskyttet i den sjätte matchminuten, efter ett Myraneskt lyft av Helavuori.

#20 Christian Mickelsson Kolla i krysset 1-0.
Fotograf Kolsmyr

Vänersborg replikerar i nästa matchminut. Ofint avslut av gamle hemmaspelaren Mikko Lukkarila

Vänersborg tilldöms straff i 21 minuten, men Hedkvist kanon går rakt på Aihonen, som kan rädda och sen fånga in returen.

Ställningskrig följer, med en front som böljar fram och tillbaka. Ofta med många man i offensiverna, från båda lagen. Men med mer struktur än vi sett t.ex. mot Vetlanda (och första halvlek mot Broberg).

Bollnäs återtar ledningen i 38 minuten. Först har Hellmyrs en riktig dribbelshow i offensivt läge, blir av med bollen, dribblar 4-5 man på ingen yta alls, gör en piruett och gör 4-5 man igen (några från första dribblingen) får fram en passning till Filip Flodstam som virkar bollen vidare in i straffområdet till Oscar Olsson som blir helt fri med Kyllönen.

#59 Oskar Olsson
Fotograf Kolsmyr

2-1 är också paussiffror.

Trots att Bollnäs öppnar andra starkast är det Vänersborg som målar först. Ett passivt Bollnäsförsvar låter Emil Wiklund från egen straffområdeslinje göra sju man och det som kanske fråntar Hellmyrs matchens prestation. Hur Robin Öhrlund kunde tilldelas assist på det målet övergår mitt förstånd.

Bollnäs svarar nästan omedelbart, Per Hellmyrs hittar med ett lyft till Mickelsson, som trots att han faller på försvarare, hängande i luften kan smälla in 3-2. Riktigt starkt.

Helavuori och Bejja tar utvisningar. Helavuoris var absolut nödvändig, och Bejjas med, om än lite olycklig/oturlig.

Vänersborg begär time-out i 72 min.

Ville Aaltonen åker en stund senare också på en tia. I det läget 10 mot 7 till gästernas fördel. Hemmalaget står emot bra – till man bara har Aaltonen kvar på botbänken. Då sätter Jocke Hedqvist en hörna.

Bollnäs tappar allt konstruktivt anfallsspel i slutet. Det krävs ett misstag av Vänersborg i ett stressat läge för att Mickelsson ska bli fri i straffområdet. Tredje målet för kvällen till 4-3. Passningen från Jonathan Andersson

Vänersborg sätter allt på ett kort, vilket bara leder till att Jocke Hedqvist drar på sig en utvisning i ivern att komma till avslut. På väg ut till utvisningsbåset, till klackens förtjusta tillrop bjuder Söderhamnssonen på en liten obscen gest. Trots målet måste matchen varit en missräkning för Jocke. Straffmiss, bränt friläge, och då snackar vi sopren från halva plan.

Skönt för oss supportrar att just den mannen har svårt att få till det på Sävstaås.

Förutom tremålsskytten Christian Mickelsson, så vill jag framhålla Patrik Aihonen, som storspelade i Bollnäsburen, Per Hellmyrs som slet oerhört hårt och var delaktig i det mesta. Måste avsluta med att juniorerna fortsätter att glädja med sin oräddhet. Idag fick både Filip Flodstam och Jonathan Andersson assistpoäng. Sjukt kul helt enkelt.

#1 Patrik Aihonen Vald till matchens lirare, här tar han Hedkvist straff.
Fotograf Kolsmyr

Publik 1213

Tommi Karppanen