Foto: Kenta Jönsson

Milerud lämnar Bollnäs

Det blev bara två säsonger för Kasper Milerud i Bollnäs. Nu lämnar han för andra utmaningar.

Hur har åren i Bollnäs varit?

-Vi tar väl ljusglimtarna. Jag tyckte mottagandet när jag kom till Bollnäs var fantastiskt. Den första dagen på Scandic när det var 100 personer som var nere och hälsade en välkommen. Jag har alltid känt mig välkommen bland både lagkamrater och personer runt omkring föreningen.

-Vad gäller det idrottsliga så är det väl World cup man kommer håg. Det var fantastiskt att få vinna en så pass stor titel med Bollnäs. Det var häftigt. Sedan kommer man ju att ta med sig cupen i Ryssland. Det var en härlig vecka tillsammans med vänner och bra lag. Det var roliga bandymatcher. Det var väldigt kul!

Hur har tankarna gått nu då efter allt som hänt i Bollnäs efter säsongen?

-Jag lider med föreningen och jag tycker det är tufft och tråkigt att det blev som det blev. Samtidigt tycker jag att det är bra att man tar tag i det här nu och vill titta framåt och försöka hitta lösningar för att få det att funka framåt.

-Jag hade ju planerat framåt hur min tid skulle fortsätta i Bollnäs och det här kom ju som ett slag i ansiktet efter säsongen. För oss spelare kom det som en nyhet några dagar efter att vi spelat den sista matchen så det har varit några tuffa veckor.

Hade du planer på att fortsätta i Bollnäs?

-Tanken var ju att jag skulle vara kvar men med tiderna som är så behöver vi söka upp trygghet någon annanstans och nu blir det på annan ort. Jag fick också indikationer att jag skulle hitta en ny klubbadress. Det handlar väl främst om ekonomi men nu tror jag inte att jag är någon dyr spelare så. Men jag är ju inte från bygden. Det är väl rätt i sådana här stunder att satsa på det man redan har lokalt. Så skulle nog alla föreningar göra.

-Men jag vill ändå lyfta alla häftiga matcher jag har fått spela på Sävstaås och annandagsderbyna och alla derbyn mot både Broberg och Edsbyn. Det har varit väldigt kul!

Som avslutning vill Kasper vill skicka med en hälsning.

-Jag skulle vilja avsluta med att först tacka Robert Lindgren för att han tog mig till Bollnäs och var ett jättebra stöd under hela den här resan. Jag vill också tacka alla funktionärer, supportrar och lagkamrater för den här tiden. Tack för alla minnen och all kärlek som jag fått under de här två åren. Vi ses!

Föreningen vill också passa på att tacka Kasper för de två åren i Bollnäs och vi önskar honom stort lycka till i sin nya miljö.

Anders Gårdestig