Fagerström och Mossberg lämnar. Foto: Kenta Jönsson

Mossberg och Fagerström lämnar

Det blev bara en säsong för Daniel Mossberg och Christoffer Fagerström i Bollnäströjan. Efter bra dialoger med föreningen under en längre tid väljer nu båda att lämna Bollnäs för vidare äventyr på annat håll.

Webbredaktionen fick en pratstund med Daniel Mossberg, som trivts väldigt bra under sitt år i Bollnäs.

Hur tyckte du det var att spela i Bollnäs den här säsongen?

-Jag tycker att det blev en fantastiskt bra säsong. Jag har haft fantastiskt roligt och jag har trivts väldigt bra i Bollnäs. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra säsong resultatmässigt med vinst i World cup och vi krigade mot Villa ganska långt och föll med flaggan i topp.

Hur har tankarna gått nu när det blev som det blev efter säsongen?

-Det kom ju som en riktig käftsmäll. Vi hade precis åkt ut mot Villa och man var ju lite deppig och så fick vi meddelande att vi skulle träffas allihop uppe i Bollnäs. Då hoppades man ju på att det var något positivt, att de var nöjda med säsongen. Men så fick vi det här istället.

-Man blir ju ledsen. Jag hade ju skrivit på för två år och var inställd på det och efter den här säsongen så kändes det jättebra allting. Det blir ju jobbigt när det blir så här med ekonomin och allt. Mycket tjafs tycker jag att det har varit. Jag tycker att Robban har fått oförskämt mycket skit.

Du har ändå haft dialog med klubben ett bra tag?

-Ja vi har försökt, men samtidigt så ska det ju funka. Oavsett hur mycket jag tycker om att spela där uppe så måste det funka på hemmaplan också. Så är det ju. Som det har varit nu när jag bara har spelat bandy så blir det väldigt kännbart att gå ned mycket i lön. Nu med allt kring Corona så är det inte världens lättaste att hitta något annat jobb heller. Men jag tycker ändå att vi har försökt att hitta en lösning och jag har väntat väldigt länge för att kunna hitta den där lösningen men tillslut kände vi att det inte kommer att funka.

Har du någon hälsning till fansen i Bollnäs?

-Jag måste tacka så jättemycket för ett fantastiskt stöd! Jag sa det tidigare under säsongen att det är bland det häftigaste jag har varit med om när man åker ut till en träning och det står 100-200 supportrar på läktaren och sjunger och supportar oss. Vi hade ändå det ganska tungt där runt jul och nyår, men ändå så stod de där och stöttade, och efter det så vände det. Så de har betytt otroligt mycket för laget, men också otroligt mycket för mig där i början när jag kom, och det gick lite tungt för mig poängmässigt. Jag kommer att sakna dem. Men tyvärr så är ju livet såhär att man måste gå vidare ibland. Jag känner absolut inga hard feelings utan min tanke från första början var att jag skrev två år och att jag skulle spela där i minst två år men nu blev det som det blev. Jag kan inte göra så mycket åt det heller. Men det har varit jätteroligt och jag är jättetacksam för allt stöd jag har fått. Jag har fått många kompisar för livet både i laget och vid sidan av. Jag hoppas att jag har gjort ett positivt avtryck. Jag har ändå försökt att varit så bra jag har kunnat för dagen.

-Sedan vill jag gärna tacka Robban såklart. Utan Robban så hade jag aldrig spelat i Bollnäs. Det är hans förtjänst att jag hamnade i Bollnäs.

-Jag önskar Bollnäs all lycka till med allt de står i just nu, så får vi se om vi ses i vinter. Det vet man aldrig. Det har varit fantastiskt roligt att få spela i Bollnäs. Det var synd att vi inte fick spela den där finalen som vi drömde om. Vi drömde ändå om att vinna och vi var ganska nära ändå, tycker jag. Men man får inte alltid som man vill. Men jag tycker att vi ska vara väldigt stolt över vår vinst i World cup. Den kommer jag att bära med mig länge.

-Jag är glad att jag tog chansen att spela i Bollnäs. Det är ingenting jag ångrar.

Elitgruppen vill, genom Jan Isaksson, tacka både Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg för den här säsongen. De har stått för en gedigen insats där de, speciellt i slutspelet, visade vilka klasspelare de är. Det har förts bra dialoger efter säsongen och vi hade gärna haft dem kvar i Bollnäs men nu får vi önska dem stort lycka till i deras framtida klubbar.

Fotnot: Redaktionen har sökt Christoffer Fagerström för en intervju.

Anders Gårdestig