Daniel Mossberg spelar i Bollnäs de kommande två säsongerna. Foto: Thomas Bolinder

Mossberg skriver tvåårskontrakt med Bollnäs

Under fredagskvällens bandygala på Scandic Hotell presenterade Bollnäs bandy årets första nyförvärv. Det ryktades om honom redan i höstas men igår blev det klart på riktigt.

Sandvikens Daniel Mossberg spelar i Bollnäs de kommande två säsongerna. Vi ringde upp Daniel på lördagsmorgonen för en intervju.

God morgon Daniel! Var det en trevlig bandygala igår kväll?

-Absolut! Det var ett häftigt mottagande. Det är man inte van med.

Hur gick dina tankar kring att gå över till Bollnäs?

-Det började redan förra året. Jag uttalade mig att jag inte var nöjd med min situation i Sandviken och då hörde Bollnäs av sig men då gick det inte att lösa. Men vi har haft lite kontakt hela tiden ändå och när det sedan blev som det blev med SAIK och ekonomin och hela den biten så blev det ganska självklart tillslut att jag valde Bollnäs i och med att jag har haft bra kontakt med Svenne och Robban. Jag har ju också spelat i många år med Per Hellmyrs och Andreas Westh i landslaget så det blev ett ganska enkelt val till slut.

Du har varit SAIK trogen under hela din karriär som bandyspelare förutom ett par turer till Ryssland. Hur känns det att nu representera en annan svensk bandyförening?

-Det var väl lite det jag kände, att jag behövde göra någonting nytt. En ny utmaning. Det är lätt att man blir ganska enkelspårig om man är på samma plats hela tiden. Jag känner ett väldigt sug efter att vara väldigt bra igen och för att komma dit kände jag att jag behövde ett klubbyte och Bollnäs känns bra. En positiv förening med ett bra ”go” och man märkte ju igår på bandygalan vad många människor det är som är engagerade. Det känns bara bra.

Vad ser du för utmaningar med Bollnäs?

-Det enda man vet med Bollnäs är att oavsett vad de ställer upp med för lag så är det alltid höga målsättningar. Att man vill vara med och slåss däruppe i toppen. Bollnäs var bra redan förra året och nu har de fått in mig som förhoppningsvis ska göra det jag är bra på så kanske det kan bli ännu bättre. Sedan vet jag inte riktigt om det är klart med värvningar eller hur det blir men jag tycker vi har ett bra lag. Vi kommer att vara med och fightas i varenda match och försöka nå så lång som möjligt i serien. Jag har i alla fall den inställningen att om man är med och spelar då slåss man om att vinna annars kan jag lika gärna lägga av.

Vad är det du inspireras av i Bollnäs och vad känner du att du kommer att bidra med till laget?

-De pratar om att de vill spela en offensivare bandy och med mer attack och det är ju min styrka. Det offensiva. Det är det jag får komma in och bidra med. Bollnäs har ju också en del yngre spelare som vi ska få med också och utveckla dem ännu mer.

Kommer du att bo kvar i Sandviken och pendla?

-Ja, så kommer det att bli. Det är ett behagligt avstånd. Det tog en timme och en kvart igår i dåligt väder så det är en behaglig resa tycker jag.

Du har haft tröjnummer 17 under hela karriären. Har nu snackat med Joel Wigren som har nummer 17 nu hur ni löser det nästa säsong?

-Vi pratade om det där lite igår. Du får nästan ringa och prata med honom. Han lämnade över nummer 17 igår men han kanske har en annan åsikt idag så jag vet inte om han står fast vid det. Annars får vi ta det framöver. Vi har inte bestämt någonting än.

Ni får väl avgöra frågan med armbrytning eller något sådant.

-Ja men då förlorar jag så då kan jag lika gärna låta honom spela med nummer 17 om han vill.

Webbredaktionen tackar Mossberg för intervjun och säger ett stort välkommen till Bollnäs.

Anders Gårdestig