Tre mål av EP ikväll

Motala-Bollnäs 4-6

Besvärligt underläge vändes till seger när Bollnäs krigade sig till två poäng i Motala. Slutresultatet skrevs till 4-6 efter bland annat tre mål av Erik Pettersson i andra halvlek.

Motala borta, utomhus. På förhand en knepig uppgift. Trots det myckna regnandet under dagen såg isen ut att hålla förvånansvärt bra. Men den tjocka Lützendimman ställde till det för spelare och publik. Det blev en del dråpliga och svåruppfattade situationer där man som åskådare fick gissa sig till vad som hände. Förutsättningarna till trots, Motala och Bollnäs bjöd upp till kamp och spänning.
Hemmalaget började klart bäst. Man skapade en hel del farligheter och hade bland annat tre hörnor redan under de tio inledande minuterna. Inte helt orättvist hade man också ledningen med 2-0 efter en halvtimme. Det såg trevande ut för Bollnäs.
Första målet, Albin Rohlén i minut 22, kom rätt slumpartat efter slarvigt bolltapp i försvaret. Andra målet gjordes på hörna av Albin Bjerkegren i minut 28.
I halvleken sista minut kom ett otroligt viktigt mål för bortalaget. En vacker djupledspassning från Erik Pettersson ställde Denis Sadakov i fritt läge att avsluta till 2-1.

Andra halvlek hann knappt börja förrän Bollnäs kvitterat. Pettersson hamnade utan alternativ långt ut på högerkanten. Istället för att vända hem så tryckte han iväg ett skott som letade sig in i bortre hörnet bakom Altonen i hemmamålet. Välplacerat, men jag tror ändå dimman var en faktor till kvitteringen.
Albin Bjerkegren såg snart till att Motala åter var i ledning när han minuterna efter kvitteringen fick tag i en förlupen boll i röran kring Bollnäs straffområde, 3-2.
Energin och timingen var ändå klart bättre i andra halvlek från Bollnäs och kvitteringen till 3-3 kändes logisk. Inspel i dimman från mittplan, på vinst och förlust. Riku Hämäläinen plockade upp bollen utanför straffområdet, och med åkriktning bort från målet så skickade han iväg ett hårt knackskott som letade sig in.
De röriga situationerna skulle fortsätta skörda framgångar för båda lagen. Inspel från kanten, skott, räddning, retur, studs hit och dit. 3-4 genom Linus Westh i klungan i dimman.
3-5 genom Pettersson när även han snappat upp en retur efter en del röra framför mål.
Dryga kvarten kvar, och Motala tog time out. Det gav effekt. Långt inspel in i klungan av spelare, studsar och luftsvingar innan bollen är i mål till 4-5, Philip Florén.
Bollnäs var dock starkast ikväll och kontrade in det avgörande 4-6 med fem minuter kvar av matchen. Ett fint anfall som avslutades med att Philip Åström serverade Pettersson till öppet mål.
Lagen hade en varsin halvlek, men sett till hela matchen tycker jag att segern är rättvis. Bollnäs fortsatt obesegrat efter tre matcher, Motala fortsatt poänglöst.

Av spelet ska vi inte dra för stora växlar. Däremot visar Bollnäs styrka och karaktär när man hittar ett sätt att kriga hem två mycket starka poäng. Det imponerade på mig.
/ Josef Persson