Natali Ingeroth

Natali Ingeroth gör comeback

Nu står det klart att Natali Ingeroth åter ansluter till truppen.

Hej, Natali. Först och främst, du har varit borta under lång tid nu p.g.a skador, hur känns det i huvudet och kroppen?

-Jag har varit borta ett tag på grund av hjärnskakning och efterföljande problem med hjärntrötthet. Nu börjar kroppen svara positivt och jag kan lägga på mer belastning som ger bra resultat, vilket känns otroligt skönt och lovande. Jag tar inget för givet, utan jobbar mig sakta framåt för att ge mig själv så bra förutsättningar som möjligt inför säsongen.

 

Mycket har hänt i laget och klubben under din frånvaro. Sist vi såg dig var på Sävstaås, hur skönt kommer det bli med tak?

-De känns otroligt skön att alltid veta att vi har de bästa förutsättningarna att träna och utvecklas. Samtidigt som det är lite vemodigt att vi aldrig mer kommer vara på Sävstaås, där allt startade för min del. De finns så mycket minnen därifrån. Men nu har vi startat en ny era i Arenan, där dambandyn kan och kommer få en större plats.

 

Vilka förväntningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?

-På mig själv har jag inte så stora förväntningar, då jag inte vet om kroppen kommer svara positivt och hur de kommer kännas på isen. De måste få ta den tid de tar för att hitta tillbaka till toppnivån. Men jag vill givetvis kunna prestera så bra som möjligt och göra min insats för att lyfta laget med de jag kan.

Förväntningarna på laget är lite högre, jag har sett de här laget utvecklas från att knappt kunna åka skridskor tills idag och vet hur bra utvecklingen har varit och jag vet att laget kommer fortsätta ta lika stora kliv i utvecklingen och klättra mer kommande säsong!

 

Många av våra fans förknippar dig med ditt historiska straffmål, då du 11 oktober 2020 gjorde Damlagets allra första mål. Är du en målskytt, eller var på planen spelar du helst?

-Oj, ja de är ju kul att vara förknippad med det målet. Jag skulle nog ändå säga att fasta situationer är lite av min grej, sen har jag nog lite mer att jobba på för att bli en riktig målskytt. Det verkar som att jag kommer få en mer offensiv roll i laget nu som jag inte haft tidigare. Det känns bra att få komma tillbaka å utvecklas på en ny position.

 

Kan du berätta mer om din spelstil, vad ser du som dina styrkor?

-Svårt att säga vad jag har för spelstil nu då de var ett tag sedan jag spelade men innan skadan så var jag en tuff försvarsspelare med bra skridskoåkning. Nu så kommer det nog bli lite lugnare med kroppskontakten, men skulle ändå säga att skridskoåkningen och spelförståelsen är mina styrkor.

 

Finns det något meddelande eller hälsning du skulle vilja skicka till lagets fans och supportrar?

-När säsongen startar så vallfärdar vi till arenan för att stötta våra lag. Och har ni inte sett en dammatch än så är det dags nu. Dambandyn växer och det gör även laget så i vinter kommer vinsterna. Det vill ni inte missa!

 

Jesper Wikberg, Elitgruppen Dam:

-I Natalie får vi en energispelare som alltid har stora ambitioner med sin bandy! Hon har en grym skridskoåkningen och ett bra skott. En frisk Natali bidrar enormt till laget!