Prytz fortsätter vakta Bollnäs mål i minst två säsonger till. Foto: Micael Kolsmyr

Niklas Prytz förlänger med Bollnäs

Idag blev det klart att målvakten Niklas Prytz fortsätter i Bollnäs bandy ytterligare minst två säsonger. Webbredaktionen slog en signal till Niklas för att höra hur tankarna gått.

-Vi har väl egentligen varit överens och vetat var vi haft varandra sedan slutet på säsongen egentligen. Jag fick reda på ganska tidigt att föreningen ville ha mig kvar och jag hade också ambitionen att spela kvar så det tog väl ungefär två sekunder att lösa det hela när vi väl satte oss ned. Sedan är det ju så att för varje år funderar man väl lite mer, men samtidigt landade jag ganska snabbt i att jag ville fortsätta, berättar Niklas.

-Vad gäller säsongen som gått tycker jag själv att jag gjorde en av mina bättre säsonger. I alla fall under serien. I slutspelet kom jag inte upp i nivå men det gjorde vi inte som lag heller. Vi kommer inte upp på den nivå som vi vill prestera. Men jag tycker att jag tog några kliv den här säsongen så jag är rätt nöjd med den i det hänseendet.

I flera år har Niklas delat målvaktsansvaret med Patrik Aihonen. Det är dock något som Niklas blivit van med.

-Vi är båda så vana med det nu så det är inga problem vare sig för honom eller för mig. Samtidigt så kämpar ju både han och jag för att få spela varje match, så det är klart att man vill slå varandra på fingrarna där och bli förstemålis. Men vi är som sagt vana och samtidigt kan det vara en trygghet för laget att vi har två målvakter som är inspelade, resonerar Niklas.

Det är fortfarande tidigt på silly season men Niklas ser ändå fram emot nästa säsong och tycker det ska bli skönt att ha Mossberg som medspelare istället för motståndare.

-Vi fick ju in Mossberg nu och han har jag ju mött många gånger så jag vet vilken kapacitet han sitter inne med. Det första jag tänker på är att jag nu slipper möta honom. Skönt att ha honom i laget. Han har hängt några baljor på mig genom åren.

Nytt för i år är att det vankas derby mot Broberg i midsommarveckan

-Det är jättekul att de drar ihop en sådan där grej när det finns möjlighet. Det verkar pratas en del om den matchen så det är positivt. Det tycker jag, avslutar Niklas.

Anders Gårdestig