Foto: Kenta Jönsson

Niklas Prytz: ”Otroligt segt”

Den 19:e november ifjol mötte Bollnäs Villa Lidköping på bortaplan. På ett straffslag för Villa Lidköping sträckte Bollnäs målvakt Niklas Prytz ut benet vilket resulterade i en lårskada. En skada som skulle visa sig vara riktigt långdragen.

När webredaktionen når Niklas på telefon är det en lite uppgiven målvakt som svarar.

-Det är inte så bra. Jag började träna på is men det fungerade inte utan nu är det två veckors vila och rehab som gäller igen, suckar Niklas.

Vätska runt muskelgrupperna

-Skadan är lite svår att förklara, men det är så att det har bildats vätska runt muskelgrupperna i låret. Så fort jag irriterar och anstränger musklerna bildas det mer vätska. Så jag och föreningen har kommit överens om att jag ska fortsätta att vila för att det ska bli bra. Läkarna säger att om det inte får läka ut helt nu så finns det risk att jag kan ha problem med detta även nästa säsong och det känner jag inte att det är värt, säger Niklas.

-Det är otroligt segt! Men samtidigt så är det ingen stress med att komma tillbaka. Patrik Aihonen har gjort det jättebra i målet och jag kommer att få ett tufft jobb när jag kommer tillbaka med att försöka konkurrera mig tillbaka. Men jag hoppas ändå på att kunna spela någon gång under den här säsongen.

Magkänslan var rätt

Niklas var ju den förste att skriva på kontrakt med Bollnäs bandy i våras när alla stod utan kontrakt. Det gick sedan några veckor innan nästa kontrakt skrevs, men när undertecknad intervjuade Niklas efter att han skrivit på sa han att ”jag tror att vi kommer att ha ett riktigt bra lag även den här säsongen”. Få kunde nog då i sin vildaste fantasi förutspå vilket lag vi skulle ha när säsongen drog igång.

-Jo, jag gick omkring och flinade den dagen då Hellmyrs och Berlin skrev på. Det var skönt att få uppleva att magkänslan man hade när man skrev på var rätt, säger Niklas.

-Vi har ett jättebra lag i år. Hellmyrs kände jag ju sedan tidigare och Berlin är ortroligt ödmjuk, snäll och trevlig och lyfter hela laget. Nu går ju serien in i slutspurten och det är nu vi ska vara som bäst. Innan säsongen siktade vi ju på att vara topp 8, men som det ser ut nu så vill vi såklart hamna bland topp 4 eller högre, avslutar Niklas.

Webredaktionen tackar Niklas för intervjun och önskar ett snabbt tillfrisknande.

Anders Gårdestig