Nilsson siktar på guld

Igår släpptes nyheten att Patrik Nilsson skrivit på för 2+1 år med Bollnäs. Webbredaktionen ringde upp Patrik som fick svara på några frågor.

Välkommen till Bollnäs Patrik!

Tack så mycket

Det var några klubbar som var ute efter din underskrift. Vad var det som avgjorde att du valde Bollnäs?

Bollnäs har ett fantastiskt bra lag med många individuellt bra spelare. De har också en jättebra tränare i Jocke Forslund som jag haft tidigare och klubben har en bra organisation. Vi fick också till en bra lösning för familjen med pendling. Jag kan ju samåka med Berlin och Forslund.

Pratade du med några spelare i Bollnäs innan ditt beslut?

Nej, inte på det viset. Jag har haft kontakt med Bollnäs under många år, så det var ett ”eget” beslut om man säger så. Visst har man SMS-at lite med några av spelarna men inget som påverkat mitt beslut att välja Bollnäs.

2009, året då Hellmyrs och Törnberg kom till Bollnäs första gången, sa de på radion att du var klar för Bollnäs. Strax efter ringde Sören Persson, som då var sportchef, till undertecknad och ropade att vi skulle dementera. Hur nära var det att du kom till Bollnäs då?

Nja, jag vet inte om det var mer nära just då. Jag har varit nära att gå till Bollnäs några gånger men alla bitar har inte fallit på plats då.

Vad har du haft för intryck av Bollnäs tidigare år som motspelare?

Det är ju en bandystad! När det går bra för laget så är det ett bra tryck här. De har också under de senaste åren utvecklat ett eget spel som man byggt vidare på.

Bandystad ja. Nu kommer du att spela i ett hälsingelag för första gången med allt vad det innebär med derbyn. Hur är tankarna kring det?

Ja det kommer att bli intressant att känna på de där derbyna.

Vad ser du som den största utmaningen med att komma till Bollnäs?

Den största utmaningen blir nog att hitta rätt i Bollnäs spelsystem. Att lära sig det så att jag ligger rätt och får bollar. Det är ju lite annorlunda spel jämfört med SAIK och Hammarby. Men jag ser det som en fantastisk möjlighet att få komma till Bollnäs och spela med det här laget!

Vad har du för målsättning med att gå till Bollnäs? Är det egen utveckling eller att få vara med på resan att hjälpa Bollnäs till SM-guld?

Jag vill alltid utveckla mig själv och mitt spel för varje år. Det finns alltid saker att utvecklas i även om man har spelat så pass länge som jag gjort. Jag vill också ta lite revansch på mig själv efter förra säsongen som blev lite sådär. Sen har jag ju alltid som mål att vinna och den här staden längtar ju efter ett guld så det känns bra att få vara med på den resan också.

Vad tycker du talar för att Bollnäs skulle kunna nå ett SM-guld nästa säsong?

Vi har ett jättebra lag! Bra spelare på varje position. Men samtidigt så gäller det att få till det i spelet också och att få med sig det spelet på max in i slutspelet.

Webbredaktionen tackar Patrik för intervjun och hälsar honom varmt välkommen till Bollnäs Bandy!

Anders Gårdestig