Nu är jubilumsåret här

Ja då sitter man här och det är lite drygt ett dygn kvar av 2014, ett bandy år som verkligen växlat mellan djupa dalar och höga berg.  De starkaste minnena från årets första månader är väl inte så ljusa, spelet gick knackigt och vi hade en budget som inte såg ut att hålla.

Men när mycket såg mörkt ut så klev vår ordförande Jan Isaksson ut med tydliga besked, samtidigt som det bland många supporters togs en hel del initiativ. Andreas Sonefors samlade in 100´000 kronor som lämnades över till föreningen på årsmötet, många var de som skänkte minst 500 kr.
Vidare så startades BollnäsKronan vilken även fortsatt under denna säsong, även den har gett en ansenlig summa om över 45000 kronor fram tills nu. Men som sagt den fortsätter och bygger på att vi medlemmar skänker minst en krona för varje mål vårt A-lag gör.

På grund av den uppkomna ekonomiska situationen så sa föreningen upp alla avtal med spelarna, vilka mardrömar man hade en tid efter det. Skulle det bli nödgad för Robban Lindgren att snöra på sig skridskorna igen. Men det slapp vi efter diverse rykten om SAIK så kom så äntligen dagen då Andreas Westh skrivit på sitt avtal. Strax därefter så följde dagar då det signerades avtal på löpande band. Även tränare blev klart en gammal bekant Jocke Forslund, det började ta form.

Det finns stunder i livet man sällan glömmer, ett sådant minne är när jag en dag kommer hem och får ett samtal. Det är Robban som ringer, efter lite artighetsfraser så säger han en mening som sitter fast. ”på fredag ska vi ha presskonferens, Hellmyrs och Berlin har skrivit på treårs kontrakt”.
Jag skrek högt på garageuppfarten, grannarna trodde nog att jag dog.
Fredagsmorgonen kom, det var en välfylld lokal och en spontan applåd började så fort Hellmyrs och Berlin gjorde entré.  Det var något väldigt speciellt att få bevittna detta, två av världens bästa bandyspelare skulle spela i Bollnäs kommande säsong.

Sommaren gick och varm var den och innan vi visste ordet av så var det dags att förbereda sig för den kommande vintern. Ett gäng tog tag i att piffa till Sävstaås, det köptes flaggor som idag finns på alla logestugor, under taket på Bollnäsläktaren sitter det nya vepor. Utöver det så har det gått åt rätt många liter färg, för att inte tala om ideella timmar. Snyggt har det blivit i alla fall, så tack till alla berörda i den aktiviteten.

Under hösten så har det varit mycket diskussioner om, vart, när, hur det ska byggas en bandyhall i Bollnäs. Nu har vi väl kommit en bit på väg, vilket känns väldigt bra. Uppsala tar beslut om att bygga sin andra och fler kommuner följer efter. Vi fick väl verkligen se behovet av en hall under v44, KOSA mini World cup höll formligen på att regna bort. Efter följande höstlovsläger för ca 100 ungdomar stora delar av dem från Stockholm, var det samma sak. Ett ypperligt tillfälle att visa upp Sävstaås men i synnerhet Bollnäs då det som sagt vid både KOSA mini World cup och höstlovslägret är många tillresta från andra delar av landet ja världen. Senaste veckan har det inte varit värmen som skapat problem utan snarare kylan runt 20 minus grader är inte speciellt trevligt för lungorna att träna i.

Hösten har väl i övrigt flutit på bra, vi ligger femma i serien med 19 poäng, vilket är klart mycket bättre än förra året. Publiksnittet är så här långt nästan 800 personer mer per match mot förra året, ja faktiskt bättre än 09/10 och 10/11. Men då ska vi beakta att det jag kollar mot är hela säsonger, men ändå det ser rätt bra ut. Vi nåddes av nyheten att Jocke Forslund har skrivit på för två år till efter denna. Lägg därtill Westh, Berlin och Hellmyrs, ja då har vi en rätt stabilgrund att stå på de närmaste åren. Men arbetet tar aldrig slut varje dag så måste alla dra sitt strå till stacken för att vi ska kunna växa och fortsätta att tillhöra toppen av bandyvärlden.

Till det behövs det massor med människor och det är helt omöjligt att komma ihåg alla, därför vill jag på uppdrag av Jan Isaksson tacka allt och alla. Publik, samarbetspartners, spelare från bandyskolan till elitlaget, Flames, ideella krafter, vaktmästarna ja alla som gör det möjligt att driva en förening. Vi hoppas att alla ni fortsätter med ert engagemang för föreningen. Vi har ett spännande år framför oss, 2015 det är året då vi ska fira att vi är 120 år. En ansenlig ålder, utan att veta så bör vi tillhöra de äldre idrottsföreningarna i Sverige. Ni kommer märka det under året som kommer på lite olika sätt mer om det när det är aktuellt.

Med detta vill vi önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Klas ”Boråsarn” Ström