Ny seger för Bollnäs

Fyra dagar efter den imponerande segern borta mot Sandviken var det dags för Bollnäs att ta sig an nästa tippade topplag Villa Lidköping hemma på Sävstaås. Ett Villa som Bollnäs så när slog på bortaplan i början av säsongen. I den matchen kvitterade Villa på matchens sista skott efter en märklig frislagssituation.

Precis som i lördags var det stort spelövertag för Bollnäs under hela första halvleken. Bollnäs drev matchen inledningsvis men utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Det skulle dröja ända tills nästan halvtimmen var spelad innan första målet föll. Markus Ståhl var på väg igenom men blev krokad i straffområdet och domaren blåste straff. Samuli Koivuniemi, som varit säkerheten själv på straffar i Bollnäströjan, klev fram till straffpunkten och satte 1-0 till Bollnäs. Bollnässonen David Borvall i Villas mål var på bollen men den studsar lite oturligt för honom in i mål.

Bollnäs dominans fortsatte och Villas spel hackade rejält. Bollnäs tillät inte heller Villa att skapa något eget spel då de hade väldigt hög press på Villa och vann ofta tillbaka bollen snabbt efter att den blivit förlorad. Men Villa har ändå ett spelarmaterial som heter duga och de är livsfarliga när de väl får sina lägen. Ett sådant läge kom i halvlekens sista minut då Bollnäs försvar slarvade med bollen och Jesper Eriksson blev fri med Aihonen och satte 1-1. Helt ologiskt med tanke på matchbilden då Villa inte hade mäktat med mer än en par-tre lägen under hela halvleken. Men Bollnäs gick på anfall direkt efter avslag och jobbade fram ett frislag. Frislaget petades till Andreas Westh som hittade en liten lucka bredvid Borvall och Bollnäs kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning.

Villa kom in i andra halvlek med lite högre fart och lite offensivare spel. Fem minuter in i halvleken räddade Aihonen ett skott men Jesper Bryngelsson var med på returen och petade in kvitteringen till 2-2. Villa fick energi efter målet och började skapa mer och mer i matchen. Då klev Bollnäs egna kraftverk Daniel Berlin in och snodde bollen, likt en Magnus Granberg i högform, av en försvarare men blev neddragen när han försökte runda Borvall. Domaren hade inget annat val än att blåsa för straff igen. Samuli Koivuniemi klev åter fram till straffpunkten och satte sin andra boll för kvällen och Bollnäs var åter i ledningen i matchen.

Efter 3-2 målet tog Bollnäs över initiativet i matchen igen och med 20 minuter kvar av matchen gick Hellmyrs på genombrott, fälldes och Bollnäs tredje straff för kvällen var ett faktum. Koivuniemi fick åter igen förtroendet och satte sin tredje straff.

Några minuter innan slutet fick Bollnäs sin 16:e hörna för dagen och Andreas Westh fixade till slut ett hörnmål för Bollnäs. 5-2 stod sig sedan matchen ut och Bollnäs kammade hem två nya fina poäng.

Bollnäs gör alltså åter igen en lysande match. Man riktigt ser hur spelglädjen lyser om laget. Många är delaktiga och Berlin och Hellmyrs driver på övriga laget riktigt bra! Försvarsspelet fungerar också klockrent. Villa släpptes inte igenom till många chanser ikväll. Anmärkningsvärt är också hörnstatistiken som visar på Bollnäs dominans. 16-2 till Bollnäs och då ska man veta att Villas två hörnor kom under de två sista minuterna av matchen.

Bäst i Villa idag var nog David Borvall som stod för många fina räddningar.

Sämst ikväll måste vara publiksiffran. Här har vi ett Bollnäs som spelar en bandy som sällan skådats på Sävstaås. Man ligger i toppen av tabellen och jagar och det är ett roligt spelande lag på besök. Vädret var perfekt för bandy. Ändå kom endast 1427 åskådare till Sävstaås. Kan det vara fattigmånaden januari det beror på?

Nu är det bara en dags vila innan Bollnäs ställs inför en svår bortamatch mot Vetlanda på fredag.

Anders Gårdestig