#12 Joel Wilhelmsson Foto: Anders Gårdestig

Nya kontrakt och samarbetsavtal

Med några veckor kvar till säsongspremiären utökar Bollnäs sin spelartrupp med tre spelare.

Joel Wilhelmsson, som har tränat med Bollnäs under senare delen av försäsongen, har nu skrivit kontrakt över kommande säsong. Utöver det har Bollnäs skrivit låneavtal med Tim Stjernström i Rättvik och Edwin Nilsson i Ljusdal.

Joel har som sagt varit med och tränat med laget och var även uttagen i de två senaste träningsmatcherna mot Ljusdal och Kalix.

Vem är då Joel Wilhelmsson?

-Jag har Edsbyn som moderklubb och jag spelade där under ungdomsåren. Sedan var jag iväg och spelade i Ljusdal för två år sedan. Efter det blev jag lite mätt på bandy ett tag och sedan så spelade jag i division 2-laget som startades upp här i Edsbyn. Och nu fick jag chansen i Bollnäs, berättar han för bollnasbandy.se.

Joel har tränat med Bollnäs i 4-5 veckor nu och känner att han börjar komma in i tempot mer och mer.

-Jodå. I början var det väl pingislunga liksom. Det är ju stor skillnad på tempo. Men jag känner att jag har vuxit in i det mer och mer på träningarna och matcherna. Man får försöka göra det bästa av det. Det är ovana situationer man går in i.

Joel har spelat en del på mittfältet, men det är i anfallet hans huvudsakliga plats är. Han satte även sin första boll i Bollnäströjan i senaste matchen mot Kalix.

Hur ser han då på den kommande säsongen i sitt nya lag?

-Spännande! Det är ett bra gäng. Vi har roligt och jag har kommit in i laget bra. De har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt tycker jag, både på och utanför isen. Så det är roligt.

Elitgruppen kommenterar utökningen av truppen:

-Vi har efter en tids sökande för att bredda vår befintliga A-trupp hittat en bra lösning.
Joel Wilhelmsson, som efter en tids provtränade med laget, har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 20/21 . I och med detta så får vi en hungrig Joel som är redo att kriga in sig i laget för att verkligen vara med och bidra.

-Vi har även skrivit utvecklingsavtal med två unga Bollnäskillar, Edwin Nilsson (Ljusdals BK) och Tim Stjernström (IFK Rättvik). Det känns oerhört bra att kunna skapa ett samarbete med två allsvenska klubbar. Med dessa avtal finns det möjligheter för killarna att både spela allsvenskt och även i elitserien, vid behov, om allt faller rätt ut.

Anders Gårdestig