Nya personer in i Elitgruppen

Elitgruppen fylls nu på med två nya namn: Mikael Ingeroth, som främst ska ansvara för dam- och flickbandyn, och Jens-Christian Nielsen.

Webbredaktionen ringde upp Mikael för att höra lite kring satsningen på dambandyn.

Hur gick dina tankar kring att gå in i Elitgruppen?

-Den stora anledningen till att jag går med är kopplingen till dambandyn för det är väl det som kommer vara min del i det hela. Föreningen vill att både dam- och herrverksamheten ska ligga i Elitgruppen och då fick jag frågan. Jag har ju varit inblandad tidigare som tränare.

Hur ser du på föreningens engagemang kring dambandyn?

-Jag tycker att det är otroligt roligt att det har blivit något av det efter väldigt många år. Det har funnits flicklag tidigare men det har varit lite tunt under många år och det har kanske inte satsats ordentligt på att få till det heller riktigt. Men nu under de gångna två säsongerna har det utkristalliserat sig ett flicklag och det är ur det intresset som tanken på att få till ett damlag har kommit.

Din dotter Emilia har ju kommit in som en stor drivkraft i dambandyn nu också.

-Ja och det beror på att hon flyttade hem och trodde att hon skulle spela med Grycksbo men det blev inte riktigt som hon tänkt sig med det och då blev det att hon ville få igång något här i Bollnäs istället. Jag har varit med dem som tränare i vinter och hjälpt till lite eftersom de inte haft någon ledare.

Du har ju bra erfarenhet ifrån dambandyn eftersom du har tre döttrar som spelar bandy i Bollnäs.

-Ja precis. Jag har funnits i Bollnäs bandy sedan… ja Emilia började när hon var runt åtta år och hon fyller 21 i år så det har hunnit bli några år. Nu har vi inte varit i Bollnäs under alla de här åren. De tre senaste säsongerna har jag haft ”ledigt” och följt dem där de varit och spelat och bara varit åskådare men hjälpt till lite där det har behövts med flicklaget. Natali, min andra dotter, har haft hand om flicklaget. Även Emilia.

Vad blir din roll i Elitgruppen nu då? Är det du som kommer att ha hand om att skriva kontrakt med damspelarna?

-Ja det kommer väl att bli så. Jag tillsammans med någon från styrelsen. Det är väl just nu Jocke som är styrelsens representant i Elitgruppen. Det är uttalat att det ska vara två som är med och skriver avtalen.

Det är ju många som är med och tränar med damlaget nu. Kommer ni börja att skriva kontrakt med dem nu?

-Ja vi sitter och tittar lite på det där just nu så det ska inte vara så jättelångt borta nu att vi börjar att skriva kontrakt. Utifrån deras synvinkel så är det väl bra att få det avklarat men det är inte så att det är jättebråttom. De kommer ju att finnas med och träna. De är drygt 20 spelare som är med och tränar just nu.

Anders Gårdestig