Oavgjort för Giffarna i Lidköping

Sällan har jag känt mig så sur efter en match som ikväll. Vi inledde på ett alldeles förträffligt bra sätt det var fart och rörelse. Hellmyrs var på ett så där härligt spelhumör som bara han kan. Vid ett tillfälle så lurade han upp halva Villa på läktaren avslutet hamnade tyvärr inte i mål. Det gick snabbt fram till vår första hörna som Törnberg förvaltade på bästa sätt, och det tog inte många minuter innan Hellmyrs nätade vid vår andra hörna. Det var en läcker bit, Hellmyrs tar med bollen ut till höger och avslutar med att sätta den 1,7 cm in under ribban.

Ska väl inte förneka att även Villa hade en del avslut på mål, men Prytz spelade på ett föredömligt sätt och stoppade det mesta fram till 36 minuten då Villa gjorde sitt första mål. Tvåan kom bara ett par minuter senare, men jag fick ändå inte någon känsla av att det var någon större fara.

Andra halvlek hade knappt börjat innan Villa får slå in 3-2 lite väl enkelt, snyggt ja men alldeles för lätt. Många lag skulle vika ner sig i detta läge, men inte våra pojkar utan man vänder och drar ifrån. Först 3-3 av Ville strax gör han mål igen vid en lite ”grötig” situation efter en hörna. 3-5 slår Westh in på en straff, retligt en decimeter ovanför målvaktens huvud. Han klappade ihop händerna men Westh sköt för hårt.

Tyvärr så lyckas vi inte knyta ihop säcken här utan låter Villa få komma tillbaka, först genom Bryngelson, sen får Daniel Andersson göra 5-5. I 86 minuten så står glädjen högt bland de tillresta Bollnäs supportrarna, Ville skickar in 5-6 efter en hörna. Nu ska det väl ändå räcka hela vägen, Men icke i 93 förlängningsminuten får Villa frislag. Eller ett de får slå den tre gånger och de lyckas naturligtvis få in boll uschlingen till sist.

Vad gör mig så bitter då? Det är två saker, att vi inte knyter ihop säcken vid 3-5. Sen har jag lite svårt för domare som sillar mygg och sväljer elefanter. Men några timmar efter matchen så kan jag ändå känna en liten strimma av tillfredsställelse. En poäng borta mot Villa, och långa stunder spelar vi riktigt bra bandy.

Westh fick pris som bäste spelare i Bollnäs.

Klas ”Boråsarn” Ström