Erik Persson storspelade mellan stolparna. Arkivbild: Kenta Jönsson

Oavgjort i Vetlanda

Bollnäs segersvit bröts ikväll när de mötte Vetlanda på bortaplan. Bollnäs är dock fortfarande obesegrade då matchen slutade 3-3.

Det var två anfallsglada lag som kom in på isen i kvällens match och lagen turades om att skapa lägen. Vetlanda hade efter bara tre minuter ett jätteläge att ta ledningen men missar bollen i avgörande läge. Missade frilägen var något som skulle förfölja Vetlanda matchen igenom.

Bollnäs var det lag som höll i bollen och drev det mesta av spelet i inledningen av matchen men Vetlanda försvarade sig riktig bra och när de gick till anfall skapades ofta väldigt farliga lägen. Erik Persson i bollnäsmålet växte till en gigant under kvällen och skrevs upp för tolv räddningar varav många var rena frilägen.

Vetlanda tar ledningen i 19:e minuten på hörna genom Joakim Carlström. Bollnäs skapar bra anfall men bollen studsar allt som oftast ifrån spelaren i de avgörande lägena.

Med kvarten kvar spräcker dock Bollnäs målnollan. Även detta mål kommer på hörna och det är Erik Pettersson som drar in den hårt i nättaket. 1-1.

Vetlanda radar upp flertalet klara målchanser men bollen vill inte in för dem. Antingen står Erik i vägen eller så går den utanför. Riktigt irriterat blev det i Vetlanda då domaren missar en tillbakapassning till målvakten från Bollnäs. I situationen efter kör Philip Åström ihop med en Vetlandaspelare som blir liggande vilket skapar öppen väg för Oskar Westh som kan ta sig fram och slå in en studsboll tätt intill vänsterstolpen. Starka protester från både publik och spelare men målet godkänns och Bollnäs leder med 2-1 i minut 45.

Vetlanda hann med ytterligare ett jätteläge att kvittera innan paus men Erik Persson stod i vägen även den gången.

Andra halvlek inleddes lika chansrikt som den första. Två lyft i rad till Sadakov som inte lyckas omsätta lägena till mål vilket följs av ytterligare ett öppet läge för Vetlanda där Erik Persson står för en dubbelräddning.

Ja ni förstår att den här matchen skulle kunna sluta hur som helst. I 57:e minuten utökar Bollnäs sin ledning till 3-1. Åter igen Erik Pettersson på hörna. En hörna som föranleddes av stora protester från Vetlanda. De känner nog efter matchen att de inte riktigt hade domsluten med sig idag.

Vetlanda fortsätter dock att trumma på och skapa vassa lägen. De är duktiga i defensiven och riktigt snabba i omställningsspelet. En del felpass i anfallen för Bollnäs skapar farliga kontringar för Vetlanda.

I minut 65 kommer Vetlandas första reducering. Joakim Carlström sätter bollen efter en frislagsretur. Inte helt orättvist med tanke på alla lägen de haft innan. Kvitteringen kommer med kvarten kvar. Joakim Carlström kommer fri med Persson men frispelar istället Rauan Issaliyev som kommer upp bredvid och som då kan lägga in bollen i öppen bur. 3-3.

Med tio minuter kvar tar Bollnäs time out men man lyckas inte omsätta den i mål och matchen slutar 3-3.

Sett till hur matchen såg ut känns det både som en förlorad och en vunnen poäng. Bollnäs spelade bra men lyckades inte riktigt komma fram i så många riktigt farliga lägen. Vetlanda ska ha beröm för sitt försvarsspel också. Vetlanda hade bra fart och snabba anfall matchen igenom och de hade nog 5-6 frilägen som man inte fick in i mål, så sett till det så ska Bollnäs vara glada för poängen. Och hade inte Erik Persson storspelat i målet hade det blivit noll poäng idag.

Nu väntar en lång hemresa för att sedan börja ladda för hemmaderby mot Edsbyn på fredag kväll. Biljetterna är snart slut, så har du tänkt att gå men inte har säkrat din biljett är det hög tid att göra det nu!

Biljetterna hittar du här: https://bollnasbandy.se/biljetter/ Ungdomar upp till 19 år går in gratis tack vare att en av våra huvudpartners, PMAB, bjuder dessa på inträdet. Biljett måste dock lösas ändå för att komma in.

Anders Gårdestig