Oavgjort mot Tillberga

Efter annandagsderbyt var det då dags att ladda om för bortamatch mot Tillberga. Ett Tillberga som gett flera av topplagen en rejäl näsbränna under säsongen.

Bollnäs börjar som brukligt med bra kontroll och för matchen inledningsvis. 0-1 kommer efter knappa tio minuter. Berlin slår ett fantastiskt pass fram till Helavuori som i sin tur lägger fram bollen till Oskar Olsson som sprätter in bollen från snäv vinkel. 0-2 kom tio minuter senare. Per Hellmyrs slår en magisk långlyra fram till Christian Mickelsson som helt fri med målvakten sätter tvåan.

Känslan i matchen var att Bollnäs nu skulle rycka ifrån med några bollar. Men Tillberga ville annat. Bollnäs är nära att få ett friläge i en kontring. Istället vänder Tillberga och kontrar in 1-2 genom Niklas Eriksson. Detta bara några minuter efter Bollnäs 0-2 mål.

Tillberga fortsatte att skapa heta chanser. Niklas Prytz, som vaktade Bollnäs mål idag, fick göra en svettig dubbelräddning på ett jätteläge för Tillberga. I anfallet efter fällde Jens Wiik en Tillbergaspelare och domaren dömde straff. Robin Andersson satte den säkert och Tillberga hade kvitterat.

Bollnäs ryckte dock åter igen åt sig en tvåmålsledning innan pausvilan. Först är det Jens Wiik som håller sig framme och föser in en målvaktsretur på ett skott av Patrik Nilsson och strax innan paus får Ville Aaltonen en kalasträff på hörna och sätter bollen stenhårt i nättaket. Dessa mål var både Wiiks och Aaltonens första mål för säsongen.

Bollnäs dominerar, precis som mot Edsbyn på annandagen, stora delar av andra halvleken. Daniel Berlin är nära att utöka till 2-5 när han rundar målvakten men en Tillbergaspelare slår undan bollen på mållinjen. Istället får Tillberga en hörna i anfallet efter och Prytz ser ut att tappa in skottet från Niklas Eriksson.

Kvarten efter Tillbergas reducering är Berlin åter igen nära att sätta bollen, men den tar i ribban. Istället för Bollnäsmål sätter Tillberga ytterligare en boll bakom Prytz och matchen är kvitterad igen när matchklockan visar på 70 minuter. Bollnäs tar Time Out.

Bollnäs mest frustrerade spelare efter matchen idag lär nog vara Daniel Berlin. Med tio minuter kvar av matchen får han på ett bra skott som Tillbergas målvakt Kevin Sterner får skridskospetsen på och kan rädda till hörna. Bollnäs trycker på för seger i slutet av matchen men man får inget riktigt tryck mot målet. Närmast mål är Tillberga som några minuter innan slutsignalen får ett par riktigt farliga chanser framför Bollnäsmålet.

Matchen slutar 4-4 och det är nog ett besviket Bollnäs som sätter sig på bussen hem. Precis som mot Edsbyn så fattades inte chanserna. Nilsson sköt och sköt. I måndags var det Anders Svensson som storspelade i Edsbymålet och idag räddade Kevin Sterner i Tillbergamålet poängen för sitt lag. Bollnäs spel är det inget fel på, men de där enkla målen som trillat in under hela säsongen lyser med sin frånvaro nu.

Värt att nämna om matchen var att Markus Ståhl spelade igen efter knäskadan som höll honom borta i matchen mot Edsbyn på annandagen. Han bytte av med Ville Aaltonen på högerkanten.

Ingen rast och ingen ro. Redan på fredag är det match igen då Vänersborg står för motståndet hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig