Neutral bild säsong 20/21
Wigren nära att bli matchhjälte med sitt sena hörnmål. Foto Kolsmyr

Oavgjort på Studenternas

Två lag i stort behov av poäng möttes idag på Studenternas is. Väderförhållandena var ideala för bandy och i alla fall den andra halvleken var riktigt sevärd.

Ett par poäng skilde Bollnäs och Sirius åt inför kvällens match, till fördel för Bollnäs. Och det var två lag som verkligen var sugna på två poäng, då båda lagen förlorat några jämna matcher med uddamålet de senaste omgångarna.

Första halvan av första halvlek var inte direkt någon bandypropaganda från något av lagen. Båda lagen var försiktiga och det mesta av spelet förlades till mittplanen. Väldigt få målchanser. Men dryga 20 minuter in i halvleken blev det lite mer fart i tillställningen. Linus Westh fick ett bra läge, men skottet räddades till hörna. En hörna som Per Hellmyrs smällde in. Det målet väckte matchen till liv och Bollnäs hade ett riktigt bra tryck efter det. Bland annat fick Patrik Nilsson ett fint läge framför mål men bollen täcktes ut.

Sirius kvitterade matchen några minuter efter Bollnäs ledningsmål. Ted Bergström plockade snyggt ned ett långt lyft och satte bollen säkert bakom Aihonen i Bollnäsmålet. Aihonen stod för övrigt för många fina insatser under matchen, bland annat avstyrde han två frilägen. Ett av dessa frilägen kom strax efter Sirius kvittering, men Aihonen stod emot och halvleken slutade 1-1.

Den här säsongen har Bollnäs spelat som bäst under matchernas andra halvor och så var det även idag. De kom ut med en helt annan fart i spelet efter halvtidsvilan och Patrik Nilsson var nära att ge Bollnäs ledningen igen direkt i första anfallet. Istället blev det Christian Mickelsson som fick sätta 2-1 för Bollnäs, snyggt frispelad av just Patrik Nilsson. Då hade det gått fem minuter av halvleken.

Bollnäs fortsatte att trycka på, och man försvarade sig också högt vilket gjorde att Sirius hade det riktigt svårt att få till några vettiga anfall mot Bollnäs. Tyvärr så bjöd Bollnäs in Sirius i matchen efter att ha tappat bollen på mittplan vilket Sirius inte var sena att utnyttja. Teemu Määttä kvitterade i en snabb Siriuskontring.

Kvitteringsmålet mattade dock inte av Bollnäs fina spel utan de fortsatte att trumma på. Mickelsson satte en boll klockrent i stolproten några minuter efter Sirius kvittering. Bollnäs tog sedan Time out trots att de såg ut att driva spelet bra. Kanske såg ledarstaben något de ändå ville justera.

Bollnäs återtog ledningen i minut 71. Det trodde vi i alla fall. Mickelsson fångade upp en lyra och friställde sedan Nilsson som styrde in bollen i mål. Domaren dömde dock bort målet på grund av offside men på bilderna verkar det som att William Liw i Sirius upphäver den offsiden med marginal. Nilsson protesterade livligt men målet förblev bortdömt.

Bollnäs fortsatte att trycka på och skapade en hel del fina lägen under matchens avslutande tio minuter. När Joel Wigren satte 3-2 på en hörna i matchminut 88 kändes det som att Bollnäs skulle få åka hem med två poäng. Men Sirius ville annat. Bollnäs höll i bollen för att få tiden att gå men slog iväg den över kortlinjen med bara minuten kvar av matchen. Sirius gick då till anfall och Kalle Mårtensson stod fint placerad på ett lyft in i straffområdet och kunde slå in kvitteringen. Då stod matchklockan på 93 minuter. Totala tilläggstiden var 3,5 minuter så inget mer mål gjordes i matchen utan den slutade 3-3.

Det kändes riktigt surt, eftersom Bollnäs hade så mycket av spelet och lägena under den andra halvleken, och även ledningen med bara några sekunder kvar av matchen. Men samtidigt hade Sirius flera bra lägen i första halvlek, så totalt sett över matchen kanske resultatet är rättvist ändå.

Härnäst väntar ännu en tuff uppgift då Bollnäs ska möta Edsbyn på bortais på tisdag.

Anders Gårdestig