Obesegrade efter tre omgångar

Säsongens första bortamatch, Kungälv stod för motståndet. Många av resultaten under elitseriens inledning har haft lite oväntad utgång, många matcher har slutat oavgjort. Det har gjort att jag inte tar några matcher för givna, och för att citera Samuli H ”Det står noll noll när vi börjar, vi får inget gratis. Så alla måste göra sitt jobb”

Dagens tillställning spelades i Ale arena och isen var bra och naturligtvis ingen nederbörd eller vind. De första 30 minuterna så spelade vi på ett mycket övertygande sätt. Bollen rullade runt på många spelare, Kungälv fick inte bollkontakt många gånger under den perioden. Vi hade dessutom två bra hörnor där Pärtan visade upp ett bra skytte två gånger.
Kungälv visade under dessa 30 minuter upp ett disciplinerat försvarsspel, vilket gjorde att vi ofta fick ta våra avslut ur dåliga vinklar. En och annan bra räddning av Kungälvs keepern fanns med också,

Kungälv började därefter ta för sig något mer, men vårt försvar var mycket svår forcerat. Men att motverka att man får hörnor, och i den 33 minuten får de utdelning på det jag tror är deras första skott på mål. Slutet av halvleken så är boll innehavet för oss klart större men utan att det blir fler mål.

Efter en välförtjänt hamburgare, så var det dags för andrahalvlek. Vilken inleddes på ett helt annat sätt, Kungälv hade initiativet under de första 1o minuterna. Man kunde också se och höra att det var betydligt tuffare på plan, skälldes och gnälldes lite hela tiden. Efter det att Kungälv fått en straff som resulterade i 2-2. Vi återtog därefter kommandot i matchen, men precis som i första så försvarade sig Kungälv med näbbar och klor.

Sammanfattningsvis så tycker jag att vi gör en bra match på det hela taget. Det som idag saknades var målskyttet, Vi saknade nyckeln för att låsa upp Kungälvs försvar. Chanser fanns men bolluschlingen vill inte in i målet. Vårt försvarsspel var förträffligt, tajt och svårt att komma förbi.
Närmast står Ljusdal på för motståndet, och om ett par veckor har vi en ny match i väst. Det är dessutom inte mer än ett par veckor kvar tills Villa står för motståndet, spännande.

Trevlig helg!
Klas ”Boråsarn” Ström