Ordförande Bollnäs Flames

Andreas Sonefors intervjuar ordförande för Bollnäs Flames, Hampus Blomkvist.

Hur många medlemmar har Bollnäs Flames?

– I nuläget stämplar vi in på 230 st, förra säsongen avslutade vi på 301st, så det ser minst sagt lovande ut såhär 1månad innan säsongsstart!

Hur ser Flames styrelse ut kommande säsong och hur ser dom olika rollerna ut?

– Dom olika rollerna ser ut som följande:

Ordförande & reseansvarig = Jag

Kassör & medlemsansvarig = Gunilla Eriksson (med Ture på upplärning för medlemsbiten)

Medieansvarig & min högra hand = Johan Medvik

Lite off-site roller:

Tomas & Martin har lite extra ansvar över Tifo.

Ture ska vara lite som en ingångs-port för den yngre generationen att ha en väg in i Flames!

Ledamot: Tomas Jonsson, Ture Friberg, Martin Larsnils, Marcus Olsson, Johan Medvik

Det kändes som att Flames fick ett uppsving förra säsongen med mycket folk i klacken och riktigt bra drag i många matcher. Lägstanivån kändes betydligt högre än på många år, vad berodde detta på tror du?

– Det håller jag absolut med om, jag tror att mycket beror på hallen. Bandyn i sig fick ett uppsving i staden med mycket folk överlag på matcherna. Sen är man oberoende av vädret vilket ger bra förhållande varje match. Efter pandemin och allt så var nog många sugen på bandy igen, att då får inviga hallen med bra bandy dessutom! Så det var många saker som gjorde säsongen så pass bra.

Det känns som att Flames har varit inne i en generationsväxling och nu börjar se resultatet av detta, har ni jobbat specifikt med detta?

– Jaa det har varit några tuffa år i just den biten. Vi har äntligen en ”ny generation” av folk påväg in i Flames vilket känns otroligt kul på många plan, nya folk att lära känna samt nya tankar och idéer att ta del av. Detta är något vi kommer fortsätta jobba vidare på denna säsong då vi vill göra vad man kan för att säkra framtiden för Flames.

Du är tillbaka i styrelsen och som ordförande igen, varför väljer du att engagera dig i supporterklubben?

– Det stämmer, största anledningen är för att jag brinner för bandyn och Flames. Jag tycker att jag har saker att bidra med och vill hjälpa Flames så gott jag kan. Jag känner nog även att jag är lite skyldig Flames mitt engagemang, då jag är relativt ensam kring min årskull av folk, det var även där generationsväxlingen brast, så jag vill försäkra mig om att det kommer in nytt folk som kan bära supporterklubben vidare!

Hur vill du sätta din prägel på Flames i vinter?

– Jag vill kunna kolla tillbaka på denna säsong och faktiskt se att saker har blivit gjorda. Jag vill se ett ännu större uppsving på nytt folk på väg in i Flames. Jag vill att folk efter avslutad säsong ska ha känslan ”oj vad mycket ny energi Flames har haft denna säsong” och att det har speglat av sig på läktaren! Såväl hemma som på resor.

Hur tycker du att samarbetet mellan Flames och Bollnäs Bandy fungerar?

– Helt fantastiskt, såhär bra och enkelt har det inte varit att samarbeta på väldigt många år! Den enkelheten och generositet vi fått från hela Bollnäs Bandy är underbart! Det ska ni ha ett STORT tack för! Bara kolla priserna på säsongskort för våra medlemmar. Det är något som uppskattas enormt mycket från vår sida.

Vilken är den stora snackisen bland supportrarna inför säsongen?

– Det har varit väldigt blandat faktiskt. Jag kan nog inte välja ut bara en. Det har snackats om allt från ny förvärven till andra spelare som flyttat mellan lag etc. Det har även snackats en hel del om hur spelet kommer förändra sig nu med lite mer offensivare och rakare spel.

Vilka lag har bäst respektive sämst fans i Elitserien?

– Bäst fans måste jag ju säga oss själva, och då inte bara för att det är vi, utan det är få lag som rår på oss när det kommer till stöd från läktaren som den 12e spelaren!

-Sämst är svårt att utse, måste jag välja så kanske jag personligen skulle utse Villa, med så pass mycket folk dom har på sina matcher borde dom kunna ha en bättre klack.

Hur ser du tillbaka på förra säsongen?

– Det var en väldigt rolig säsong, mycket folk, rolig bandy, kul att personligen vara tillbaka till bandyn helt efter att ja varit lite frånvarande under pandemin mm.

Vem är ditt lags viktigaste spelare?

-Oj, åter igen svårt att utse bara 1, men #95, Erik Pettersson är alltid trygg att ha på planen!

Vem är mest populär bland fansen?

– Där är det väldigt blandat, om man ser tillbaka på förra säsongen och omröstningen till årets spelare som våra medlemmar röstar fram var det en väldigt jämn omröstning.

Vem är klubbens största spelare genom alla tider enligt dig?

– Andreas Westh måste jag ändå se som en av dom största ikonerna för Bollnäs Bandy! Sen finns det många stora namn och åter igen svårt att bara välja en.

Vilken bortamatch är roligast?

-Jag tycker alla dom längre resorna är roligast, t.ex. två bussar till Villa förra året. Men inget slår pub-resor!
Pssst! På tal om det så är det en sådan planerad för denna säsong haha.

Vilka bortaresor har ni planerat att genomföra i vinter?

-Vi har planerat in hela 7st bortaresor för denna säsong! Dessa resor kommer att bli öppna för bokning inom kort. Jag kan väl för första gången officiellt gå ut med vilka resor vi kollat på. Det är: Broberg, Rättvik, Byn, Västerås, Sirius (pub-resa), Hammarby och Sandviken. Mer info om detta kommer snart.

Var hamnar SM-guldet 2024, om du inte får säga ditt eget lag?

– Det känns som att Västerås kommer vara hungriga på guldet denna säsong.

Hur går det för Bollnäs?

– Av det jag sett hittills tycker jag det överlag ser bra ut. Det finns absolut en hel del saker som går att göra bättre, men bara av dessa matcher i Svenska Cupen tycker jag man sett en förbättring varje match vilket ser lovande ut. Jag ser verkligen fram mot att se vart det leder.

Vilket av nyförvärven kommer göra störst avtryck i vinter?

– Jag har kikat lite extra på Kasper Sandgren. Jag har känslan av att han kommer göra ett stort avtryck med hans fart och skicklighet. Bara han får spela in sig lite mer i laget så självförtroendet och bekvämligheten ökar lite tror jag han kan bli riktigt vass!

Vilket lag blir årets flopp respektive överraskning?

– Årets flopp tror jag ärligt blir Villa. Jag tror till och med deras säsong tar slut i 3 raka förluster i kvarten. Årets överraskning blir nog Sirius.

Andreas Sonefors