Foto: Kenta Jönsson

Oskar Westh klar

Bläcket hade knappt hunnit att torka på Oskar Wesths nya treårskontrakt innan alla kontrakt blev rivna. Men nu har han plockat upp pennan ännu en gång och signerat ett nytt kontrakt med Bollnäs. Denna gång för en säsong.

Oskar, hur har tankarna gått här? Du hade precis skrivit ett nytt kontrakt med Bollnäs innan det blev brutet.

-Ja hur ska man säga. Det var ju mycket som man funderade på när man fick beskedet. Det blev ju extra konstigt när man skrev på ett nytt kontrakt 1,5 vecka innan spelaravtalen blev uppsagda. Man var väl lite besviken då. Sedan har det ju gått en lång tid sedan dess och det har varit mycket funderingar hur det skulle bli. Men de senaste tre veckorna så har jag väl ändå varit ganska klar med att jag ska spela i Bollnäs. Nu har man ju fått lite mer klarhet i allt, så nu känns det bra.

-I början var det ju väldigt oklart. Man pratade med lite olika klubbar och funderade på om man var tvungen att flytta någonstans nu när man nyss skrivit på ett kontrakt med Bollnäs och flyttat in i en lägenhet. Då var allt mest konstigt. Men nu tycker jag att det har klarnat lite mer, och det är därför jag har skrivit på.

Om vi blickar tillbaka på de senaste säsongerna då? Det känns som att du tagit för dig mer och mer i laget.

-Ja, i år tycker jag att jag har blivit en riktig elitseriespelare. Det har jag väl egentligen känt redan för ett par säsonger sedan att jag var. Att jag var redo att spela mer än vad jag fick göra. Men i år har jag fått spela väldigt mycket. På försäsongen fick jag ju starta i ganska många matcher och under serien så har jag ju varit med och spelat lika mycket som startspelarna gör, så det har känts bra. Sedan gick det väl tyngre en period både för mig och laget där i början av säsongen. Men för min egen del känner jag att jag har tagit väldigt stora kliv.

-Sedan blev det ju som det blev med hela Corona-situationen. Man hade ju sett fram emot ett jättehett semifinalspel mot Villa och vi kände ju att vi ska vinna SM-guld. Och så blev det som det blev. Det kändes inte som att det blev på riktigt.

Ja det måste vara märkligt att spela utan publik?

-Ja att spela nere i Lidköping framför tomma läktare. Det var som att spela en svenska cupen-match. Det var konstigt. Det hade ju varit 5 000 personer där och tittat annars.

Jag antar att man blir väldigt påverkad som spelare om det är publik eller inte.

-Ja, även om man som spelare innan match säger att det inte påverkar en så är det såklart att det påverkar. Det gör det för alla.

Nästa säsong så blir du utan pappa Andreas i omklädningsrummet också. Hur känns det?

-Jag tycker egentligen bara att det är tråkigt att det är slut för hans del. Folk kanske tycker att det för min del ska bli skönt att slippa ha honom med i omklädningsrummet, men jag har aldrig känt det så. Det har aldrig varit några problem med att spela med honom. Det har bara varit roligt, både från hans och min sida. Det kommer ju att bli något helt annat nu för hela Bollnäs bandy utan honom.

Ja han har ju varit en stor ledare under många år.

-Ja han är ju den som har styrt upp varenda Bollnäslag i 25 år så det blir en speciell situation. Men det var väl kanske dags också. Han har ju spelat länge.

Du får väl axla hans mantel nu då?

-Ja man får väl försöka att göra det. Nej men den dagen det kom ut att han skulle lägga av så fick man ju se hur stor han har varit runt hela bandyvärlden. Man var ju stolt hela dagen. Det blev lite jobbigt för alla, liksom.

Anders Spinnars från Elitgruppen:

-Oskar är den nya generationen personifierad och en otroligt viktig del för oss att få ha kvar. Han har ett enormt föreningshjärta som finns i generna, och det visar han verkligen upp i detta läge. Vi är oerhört glada att göra klart med Oskar och det ska bli otroligt spännande att följa Oskars resa framåt i orange och blått.

Anders Gårdestig