Oswald Gustavsson. Foto: Anders Gårdestig

Oswald Gustavsson fortsätter i Bollnäs bandy

Målvakten Oswald Gustavsson väljer att fortsätta med Bollnäsgiffarna och har i dagarna förlängt kontraktet.

Vad trevligt Oswald att du väljer att fortsätta med giffarna! Eftersom du ännu inte är så känd för den breda Bollnäspubliken, kan du berätta lite om dig själv?

Ja, jag heter Oswald Gustavsson och är 18 år och ska ta studenten nu i vår. Jag började bandygymnasiet i Bollnäs för snart 3 år sedan. Jag är från Stockholm från början och har spelat i GT 76 hela mitt liv.

Du är målvakt, har det alltid varit ett självklart val för dig?

Ja, jag vet inte, jag har försökt att fråga farsan när jag började men som jag minns så har jag alltid varit målvakt.

Och GT 76 som du kommer ifrån, det är en riktig plantskola va?

Verkligen! Det är fokus på ungdomar där. Jag har ju spelat där sen jag var 4 år. Jag började på bandy- och skridskokul och sånt där och har fortsatt hela vägen till gymnasiet. Det finns ett seniorlag också som spelar i division 1 men som är i toppen och kan ha förutsättningar att nå allsvenskan.

Då är man lite nyfiken Oswald, hur hamnade du i Bollnäs?

Jag visste först inte att det fanns ett bandygymnasium i Bollnäs. Jag var med på ett regionläger där bl a Ville Aaltonen fanns med och jag träffade även några grabbar som då gick på bandygymnasiet och snackade och hörde mig för lite och fick också höra att det fanns behov av målvakt, men sen tänkte jag inte mer på det. Sen så var det en kompis som också är från GT 76 som skulle upp och provträna för bandygymnasiet och jag hängde på, snackade lite mer med Ville och så. Och både min kompis och jag blev antagna och då bestämde vi oss för att flytta till Bollnäs.

Och du trivs bra i Bollnäs?

Ja, jag trivs jättebra! Ja, både i skolan och med bandyn och allt utanför.

Du har fått lite nya kompisar och så häruppe?

Ja, verkligen!

Vad har du för målsättning med bandyn då Oswald?

Det är klart man vill bli bäst! Men det är lång väg dit och man är fortfarande ung. Men jag vill utvecklas och mogna så mycket som möjligt som bandyspelare.

Senaste säsongen så stod du i sista matchen borta mot Tellus, det såg riktigt stabilt ut av dig.

Tack för det! Men det var lite kul. GT 76 och Tellus har ju hjälpts åt en del och jag har varit bollkalle på Tellus matcher när jag var mindre.

Och nu tillhör du giffarnas trupp. Så vad tänker du om det som väntar och den kommande säsongen?

Jag tycker det ser jättespännande ut! Det är ju en ung trupp liksom, men jag tycker det ska bli jättekul att se vad vi kan göra, ett ungt och hungrigt utvecklingsbart lag.

Ja, det blir på många sätt ett nytt lagbygge. Och så handlar det om bandymetropolen Bollnäs. Hur känns det?

Nej, jag känner ingen press så. Detta med corona och den ekonomiska situationen så har man sett att fansen verkligen håller fast vid klubben och stöttar i med- och motvind. Bara vi i laget gör vår del så kommer fansen att göra sin del.

Och så en hall på gång.

Det är verkligen en viktig pusselbit. Tror det kommer betyda mycket för bandygymnasiet också, att locka fler dit.

Tack för att du vill satsa vidare med Bollnäs, Oswald, och stort lycka till inför en ny säsong!

Elitgruppen kommenterar:

Vi är såklart jättenöjda att Oswald, som haft flera klubbars blickar riktade mot sig, väljer att forstätta i Bollnäs GIF. En ung målvakt med stor potential som redan provat på spel i Elitserien. Vi har stor tro på att Oswald, som är inne på sitt tredje och sista år på bandygym på Torsberg, går en spännande framtid till mötes i Bollnäströjan.

Roger Henningsson