Anton Dahlberg visade vägen med sitt 1-0. Foto Kolsmyr

Överlägset Bollnäs klara för semifinal

Klang och jubel. Bombsäkra 7-0. Bollnäs var flera nummer större än Broberg när man på fredagskvällen spelade sig fram till semifinal.

För ett år sedan spelade Bollnäs en avgörande kvalmatch för att stanna kvar i högsta serien. Efter tre raka segrar mot Broberg är man nu klara för semifinal. Nyp mig i armen.

Matchen då? Ett Broberg med kniven mot strupen. Nog hade man förväntat sig ett lag taggat till tänderna. I matchens andra minut, i Bollnäs andra anfall, fick hemmalaget en hörna som Anton Dahlberg förvaltade till tidig ledning. I den tolfte minuten slarvade Broberg med bollen på mittplan. Pettersson hittade fram till Saku Hämäläinen. Kraftfull i åkning och klinisk i avslut, 2-0. En tvåmålsledning i bandy kan vara skör. Särskilt med 80 minuter kvar att spela. Idag var matchen över efter Bollnäs andra. Total kontroll. Visst stack Broberg upp i något läge, Erik Persson fick göra två fina räddningar i första halvlek, men bortalaget såg håglösa ut matchen igenom.

Man brukar prata om psykologiskt viktiga mål runt en halvtidsvila. Bollnäs passade på att göra ett sådant alldeles före paus, Saku igen till 3-0. Bollnäs passade också på att göra ett alldeles efter paus genom brorsan Riku, 4-0. Hade tränare Skarps ingjutit någon form av mod i sina gulsvarta krigare i pausvilan så var det fjärde målet spiken i den berömda kistan.
Sadakov satte femman från straffpunkten. Oskar Westh avslutade målskyttet med två baljor. 7-0! Och inget mål från Erik Pettersson! Var han osynlig? Absolut inte. Tre passningspoäng och starkt bidragande till ytterligare något mål. Det mest spännande i andra halvlek var att få se Erik Perssons väg till den hållna nollan. Och den höll han utan att behöva briljera. Broberg var tama, Bollnäs var urstarka. Faktum är att Bollnäs har 17-3 i målskillnad över tre matcher och de tre målen man släppt in har kommit genom två hörnor och en straff. Det är ganska talande för matchserien i stort, även om det var marginaler och medstudsar i den första matchen.

Nu blickar vi mot semifinal. Under kvällen blev det klart att Villa/Lidköping står för motståndet. En delikat och inspirerande utmaning!

/ Josef Persson