#19 Patrik Nilsson fortsätter en säsong till i Giffarna! Foto: Micke Kolsmyr

Patrik Nilsson förlänger med Bollnäs!

Förra säsongen gjorde Patrik Nilsson comeback i Bollnäs till supportrarnas stora glädje. Nu är det klart att bollnäspubliken får njuta av hans bandyspel åtminstone en säsong till!

Nytt kontrakt över en säsong. Den klassiska frågan; hur har tankarna gått inför att skriva nytt kontrakt med Bollnäs?

-Nej men det ska bli kul att köra ett år till och förhoppningsvis så får man spela inför publik nästa säsong. Det ska bli kul om vi kan får spela inför fulla läktare. Det var lite antiklimax den här säsongen på något sätt. Varje match kändes som en träningsmatch egentligen. Man tappade den där sista dimensionen när man spelade utan publik.

Om du ser tillbaka på säsongen som var. Vad tar du med dig från den, både för egen del och för laget?

-För egen del tycker jag att det var en helt OK säsong utifrån förutsättningarna. Det var dåligt väder och dåliga förhållanden för oss fram till januari när kylan kom. Det var då vi kunde börja spela bandy kan man säga. Innan januari var det mest gröt och stökbandy, och då är det svårt att värdera ens insats också, när det inte går att spela. Men så länge man kunde spela bandy så tycker jag att jag spelade bra.

-Sedan så ville vi ju såklart till slutspel i år, men det misslyckades vi med och det får vi dra lärdomar av inför nästa säsong. Att det är viktigt vad vi gör för matcher även i november. Oftast stirrar man sig blind på de sista matcherna där vi står och faller på några enstaka matcher men man kanske la grunden till den situationen när man torskade tre matcher i november som man kanske skulle ha vunnit.

Ja det var ju många uddamålsförluster och oavgjorda matcher där det försvann en hel del poäng.

-Ja så är det ju. Sedan är det ju också så att vi hade det svårt på bortaplan i år. Vi vann ju inte en enda bortamatch. Sedan är det ett mål här och där som gör att vi tappar poäng men det beror ju på något också. Det måste vi också ta lärdom av. När vi släpper in bollar i slutet av matcherna. När det händer så många gånger i rad är det ingen slump, utan då måste man analysera varför det blir så och göra det bättre nästa säsong.

Bollnäs hade en nystart den här säsongen. Kan det vara en orsak? Att det var fler spelare med som inte var lika rutinerade?

-Ja såklart att det blir skillnad om man har haft äldre spelare med som har varit med länge, och det kommer in många nya som ska spelas in på nya positioner, och många unga spelare. Men de unga spelarna har verkligen gjort det jättebra den här säsongen. Det är flera som har tagit stora kliv, och som kommer att starta på en helt annan nivå nu inför nästa säsong, jämfört med vad de gjorde inför den säsongen som var.

Hur ser du på den kommande säsongen? Nu är ju inte laget spikat än men vad har du för tankar?

-Jag har ju ingen koll på vilka som kommer att komma in i laget, så det är svårt att sätta någon målsättning. Man måste se lite hur laget ser ut, så du får nog fråga i oktober igen efter några försäsongsmatcher, då vi ser hur vi står oss gentemot konkurrenterna. Men förhoppningsvis så får vi in några pjäser så vi får ihop ett bra gäng.

Vad har du för känslor kring föreningen då? Nu har du ju spelat här i ett antal säsonger.

-Jag trivs i Bollnäs. Annars skulle jag inte ha varit kvar. Jag trivs jättebra med laget och supportrar och föreningen i stort. Och det är kul att kunna vara med och hjälpa till.

Har beslutet om bandyhallen bidragit till ditt beslut att stanna kvar i Bollnäs?

-Nej det hade inget att göra med att jag skrev på. Det ligger ju lite längre bort i tiden. Men det var ju ett bra beslut för föreningen och bra för stan. Jag förstår inte varför det har dröjt så länge. Många i stan har ju någon relation till bandyn och hallen borde man fått upp för många år sedan. Det skulle ha gynnat bygden i stort i och med lag som kommit hit och bott i stan, vilket skulle ha gynnat ekonomin i stan. Så det är synd att Bollnäs ligger så långt efter de andra lagen vad gäller hall, men samtidigt så är det fantastiskt skönt att det är klart nu.

Elitgruppen kommenterar Patriks signatur såhär:

-Vi känner stor glädje att Patrik Nilsson förlänger med Bollnäs Bandy. Han är en viktig kugge i vårt unga lagbygge där han står för rutin och spetskvaliteter som är få förunnat.

Anders Gårdestig