Foto: Kenta Jönsson

Per Hellmyrs ”Jag kan inte lämna”

Efter en lång tids grubblerier står det nu klart. Per Hellmyrs spelar i orange/blått även kommande säsong!

I nio säsonger har Per Hellmyrs bjudit bollnäspubliken på bandygodis och tagit ett stort ansvar för laget både på och vid sidan av isen. Det är också denna ansvarskänsla, i kombination med ett enormt klubbhjärta, som gör att det blir en tionde säsong för honom i Bollnäs.

För bollnasbandy.se berättar han hur han tänkt kring situationen:

”Det har varit en otroligt tuff tid. Från beskedet om uppsagda kontrakt och att föreningen har kört i diket ekonomiskt så har man… det tog hårt på en. Det gjorde det. Sedan var man ju tvungen att inleda en process hur man vill att ens framtid ska se ut. Ska jag vara kvar eller ska jag se mig om? Ska jag byta klubb eller inte? Det var många frågor och tankar” berättar Per.

Trots fina erbjudanden från andra klubbar var det ändå klubbhjärtat och ansvarskänslan som gjorde att han valde att stanna kvar i Bollnäs.

”Jag har funderat länge, men jag landar i att jag kan inte lämna! Det går inte. Jag har alldeles för stort klubbhjärta. Jag känner alldeles för stort ansvar för hela klubben. Jag känner ansvar för barn- och ungdomssidan. Vi måste fortsätta att vara idoler för dem. De måste ha spelare att se upp till. Jag måste stå upp för klubben och jag kan inte lämna dem i sticket. Inte nu. Det är helt omöjligt. Det är därför jag är kvar.”

”Jag har haft andra jättebra alternativ. Jag har i stort sett suttit med pennan i näven för att skriva kontrakt för en annan klubb men som sagt, det gick inte! Jag kunde inte! Så jag har valt med hjärtat och jag har valt med den magkänslan som säger att det här är det jag måste göra. Så är det. Där är förklaringen.”

Per lyfter också det hårda jobbet som föreningen nu gör och vikten av att alla är med och jobbar för föreningens bästa.

”Det läggs ned ett hårt arbete just nu från många berörda parter och nu måste man sluta sig samman och jobba åt samma håll och se vad det bästa och det viktigaste för klubben är just nu. Det är att vi får ordning och reda, att det blir en sund förening på alla plan. Vi kommer att kunna ställa ett elitlag på banan vilket är positivt.”

Per brinner för barn- och ungdomsverksamheten och det är något han kommer att engagera sig i, även om det inte blir i någon officiell roll.

”Nej. Eller alltså ja vi har pratat lite om det. Man känner ju ett ansvar. Det behöver inte stå på något papper att jag ska utföra någon uppgift utan jag hjälper till ändå. Jag vill att det ska bli bra och att barn- och ungdomssidan ska fungera. Bandyn för mig betyder så mycket mer än ett fett kontrakt som jag hade kunnat få på annat håll. Det är också därför jag gör det här valet.”

”Men det är hårt jobb som ligger framför.  Vi i laget kommer att göra allt vad vi kan för att bli bra såklart. Och sedan är det styrelse och andra som får styra de andra bitarna och jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt bra innan det är färdigt.”

Per vill också uppmana folk som följer bandyn att hjälpa föreningen på sitt sätt.

”Det jag kan skicka med till supportrar är att sluta tvivla! Och sluta ifrågasätta, utan vill du bidra så bidra genom att vara positiv och hjälp föreningen åt rätt håll. Sluta sitta och vänta på att någon ska göra det utan hjälp till! Var den som tar tag i det. Så känner jag. Det är därför jag är kvar” avslutar Per.

Elitgruppen är såklart glada över att Per väljer att bli kvar i Bollnäs.

”Trots vårt tuffa ekonomiska läge så lyckas vi behålla en av världens bästa spelare. Per visar ett enormt stort hjärta för klubben och vi är grymt nöjda att han vill vara med och bygga för framtiden” säger Jocke Olsson.

Anders Gårdestig