Pertti Virtanen anlände till Arlanda idag. Foto: Robert Lindgren

Pertti Virtanen klar för Bollnäs

Igår kom det tråkiga beskedet att Niklas Prytz missar hela den kommande säsongen på grund av en knäskada som kräver operation. Ett dygn senare mötte klubbchef Robert Lindgren upp Prytz ersättare på Arlanda.

”Jag är glad över att vi lyckades få en så bra lösning på den här korta tiden” säger en nöjd Robban när han ringer och berättar att den finske landslagsmålvakten Pertti Virtanen är klar för spel i Bollnäs över kommande säsong. ”Vi sitter nu i bilen på väg upp mot Sävstaås. Han kommer att vara med på kvällens träning och kommer att vara med under DM i Edsbyn i slutet av veckan. Sedan åker han tillbaka till sin familj i Finland på söndag så kommer han tillbaka till Svenska Cupen igen” berättar Robban.

Pertti själv, som pratar flytande svenska, tvekade inte många minuter när han fick frågan om att komma till Bollnäs.

”Hemma gick det fort att bestämma oss. Jag pratade med familjen och det tog nog bara tio minuter för oss att bestämma att jag skulle skriva på för Bollnäs. Sedan var det att prata med jobbet och OLS Uleåborg. Det var en del bitar som skulle falla på plats. Men jag ser det här som en intressant möjlighet för mig. Jag var intresserad direkt och det ska bli roligt!” säger Pertti.

Pertti Virtanen. Foto: Kenta Jönsson

Det är inte heller ett helt främmande ställe som han kommer till. Pertti har tidigare spelat med Fagerström i Vänersborg och även med Helavuori och Aaltonen i finska landslaget.

Webbredaktionen hälsar Pertti varmt välkommen till Bollnäs! För er som är intresserade av tröjnummer kommer Virtanen att spela i tröja nummer 72.

Anders Gårdestig