Foto: Kenta Jönsson
Foto: Kenta Jönsson

Philip Flodstam förlänger med Bollnäs!

Näste man in i truppen för nästa säsong är Philip Flodstam som kan se tillbaka på en bra säsong, både för egen del och för laget.

Philip Flodstam förlängde sitt utgående kontrakt strax före jul förra året och skrev på för tre nya säsonger. Ett kontrakt som, precis som för alla andra spelare, revs efter säsongen. Men nu har Philip skrivit sin signatur på ett nytt kontrakt och blir kvar i orange tröja även nästa säsong.

-Vi hamnade i en ovan situation men de visade redan då att klubben tror på mig och vill ha mig kvar. Så det har känts bra sedan dess ändå, och det känns skönt att kunna släppa tankarna på det nu och istället blicka vidare, berättar Philip för bollnasbandy.se.

Säsongen som gick var en bra säsong för Philip, som också fick byta roll mitt under säsongen från forward till mittfältare. En position som han trivdes väldigt bra i.

-Jag började säsongen från World cup fram emot jul som forward men sedan fick jag kliva ned på mittfältet, och det tyckte jag att jag trivdes bra med. Jag hoppas att jag kommer att få fortsätta där framöver. Att få utvecklas på mittfältet.

Philip ser fram emot den kommande säsongen och uppladdningen är redan i full gång.

-Ja Andreas Westh har dragit igång det där nu, så vi kör två gånger i veckan och så har vi träning under eget ansvar resten av tiden. Så det känns bra att vara igång. Att få träffa grabbarna.

-Det blir väl en slags nystart nästa säsong. Det blir inte samma mål, att vi ska gå för guld. Det blir inte samma snack om det. Vi får nog mer slåss om en slutspelsplats och utvecklas mer både som individer och lag. Det blir nog mer att axlarna åker ned lite och vi kan köra på allihopa, avslutar Philip.

Anders Spinnars i Elitgruppen är nöjd med att Philip fortsätter i Bollnäs.

-Philip tog stora steg den gångna säsongen och fick bra med speltid för sin utveckling. Vi tror att Philip har många fina år framför sig i Bollnäs GIF, och vi är väldigt glada att han satsar vidare här.

Anders Gårdestig