Neutral bild Foto Kolsmyr
Philip Flodstam. Foto: Micke Kolsmyr

Philip Flodstam förlänger med Giffarna!

Glädjande nyheter! En av våra riktigt stora talanger väljer att fortsätta spela för Giffarna. Philip Flodstam har signerat ett nytt 2-årskontrakt med Bollnäs GIF!

Philip har tagit stora steg i utvecklingen den gångna säsongen och är en spelare vi har stora förhoppningar på inför framtiden.

Philip, hur har dina tankar gått efter en säsong som tog slut alldeles för tidigt?

Det är lite blandat. Det är en säsong där vi blandat och gett. Det har varit toppar och djupa dalar. Men nånstans har jag landat i det också. Vi har gjort det bra i många matcher, flera jämna matcher där vi varit nära att ta poäng. Samtidigt är det väl ingen slump att vi tappat i många matcher. Men det har varit en säsong med mycket utveckling och det finns mycket positivt att bygga vidare på.

Jag förmodar att det inte har varit tyst från andra klubbar?

Nä, det har det inte. Och det är ett kvitto på att mycket har varit bra i min egen utveckling, så det är förstås roligt. Samtidigt känner jag att det för min egen utveckling är bäst att spela kvar i Bollnäs. Det är väldigt mycket som är bra i Bollnäs och det känns också som mycket positivt är på gång.

Hur är dina känslor för Bollnäs GIF?

Bollnäs bandy betyder jättemycket för mig. Jag har ju spelat här hela livet.

Om du ser på lagets säsong, vad är viktigt att ta med sig?

Det har varit roligt att spela lite rakare. Och det har fungerat bra att vi har vågat släppa loss lite mer, en mer anfallsglad bandy. Och det känns som det också gett en större utveckling. Men det finns förstås mycket att utveckla såväl offensivt som defensivt.

Hur ser du på din egen utveckling? Styrkor och utvecklingsområden?

Jag trivs som mittfältare och det är där jag känner mig hemma och kan bidra mest till laget. Och jag har också fått en större roll i laget. Mina styrkor är väl främst skridskoåkningen och att gå på genombrott men jag behöver jobba lite med skottet. Ja, allt kan väl egentligen utvecklas, t ex rörelsemönster över hela banan osv.

Har du några förebilder på bandyplanen?

Ja, Daniel Berlin och Johan Löfstedt är spelare som har kvalitéer som jag gillar.

Vad behövs i laget för att ta ett steg framåt till nästa säsong?

Det som är viktigast är att behålla och utveckla det som är bra. Att jobba med kontinuitet, att alla ska hitta sina roller. Det finns en stor revanschlust i laget. Och det finns en stor potential i det här laget som vi hoppas få ut mer av nästa säsong.

Bandyhall på G, vad tycker du om det det då?

Ja, man har ju väntat ett tag på det. Det betyder förstås enormt mycket. Detta att få perfekta förutsättningar för varje träning och match. Att slippa bry sig om väder och vind. Och det betyder också mycket för bygden. Det är många som har gått och väntat på bandyhallen.

Någon hälsning till fansen?

Ja, vi saknar fansen, de gör verkligen skillnad på matcherna och behövs. Men vi har också känt ett stort stöd från alla som följt matcherna framför TV:n i vinter.

Tack Philip för att du fortsätter spela i orangeblått och stort lycka till inför nästa säsong!

Elitgruppen säger så här om Philips förlängda kontrakt:

Vi från elitgruppen är väldigt glada att Philip väljer att skriva ett nytt 2-årsavtal med föreningen. En ung egen produkt som under det gångna året fått stort förtroende och mycket speltid trots sin ringa ålder och har gjort det väldigt bra. Vi tror och hoppas att Philip har en väldigt fin framtid i Orange och Blått.

Roger Henningsson