Premiären gav två poäng

Bandysäsongen är nu äntligen igång, och den startades på allra bästa vis- med en vinst!

Igår gästade Broberg Sävstaås i Elitseriens bandypremiär. Stämningen var god,  och på läktaren fylldes 3124 stycken förväntans fulla supportrar. Vädret, plusgrader och lätt nederbörd, var dock inte bandyanpassat och gjorde därmed isen svårspelad längre in i matchen.

Matchen inleddes med ett tidigt mål i 6;e matchminuten. Broberg ordnade en hörna som förvaltades väl och sattes högt upp i nättaket utav Adam Wijk i motståndarlaget. Men Bollnäs skulle inte stå mållösa länge till. Efter några minuter avancerar Wikman på högerkanten och hittar Hellmyrs som tar lågt skott; 1-1, kvitterat!
Innan man hade hunnit lugna ner sig över kvitteringen, drygar Ståhl ut ledningen till 2-1 i samspel med Thörnberg från straffområdet. Nu blev hybrisen en aning större och ett ryck från Bollnäs kändes väldigt aktuellt. Men i matchminut 19 kom kvitteringen. Återigen på hörna där Broberg får en kalasträff, och med en halvtimme spelad hinner även gästerna sätta ett tredje hörnmål bakom Prytz i målet.
Med tio minuter kvar innan pausvila kan Aaltonen, i duo med Helavuori, kvittera med ett ögongodis för en bandyälskare. Med ryggen mot mål visade han upp sin stora bollskicklighet.

Första halvlek var stundtals väldig svajig. Sarviga bolltapp, sämre is och hungriga motståndare gjorde Bollnäs ibland till stillastående. Plusgraderna och regnet som svagt föll ner gjorde det hela inte bättre. Men passningsspelet höll hög klass när det väl kom igång, och de flesta spelare vågade visa upp sig på planen. Båda lagens klackar, Flames något bättre, höll bra stämma från start, men på planen var det Broberg som höll i taktpinnen när det väl sattes fart.

Den andra halvleken blev en nagelbitare utan dess like. Närkamperna blev hetare och utvisningsbänken började fyllas upp. Med spelare utvisade för båda lagen, blev bandyn mycket rörig. Isen var svårspelad och spelarna visade upp nervösa nerver längs med att spelminuterna gick. Bollen var nog mer i luften än på isen vilket gjorde matchen mer som apportering för båda lagen, men det är inte alls ovanligt att se i ett slutskede med många nerver och viktiga poäng på spel.

Med en halvtimmes spel kvar väcker Bollnäs stort liv i matchen. Törnberg drar på ett hårt skott som träffar målramen och returen letades snabbt upp utav Aaltonen som gör 4-3.
Under den sista kvarten blev det mer och mer Broberg. Med slarvigt försvar tvingades Berlin dra på sig en utvisning, och en kvittering var inte långt borta. I en situation framför Prytz fick Broberg ett mål bortdömt med anledning av högklubba. Närmare kom inte gästerna. Domaren blåste av matchen och slutresultat skrevs till 4-3 för orangeblå.

Två poäng kändes otroligt skönt i premiären. Matchen stod länge och vägde, men vi drog till slut det längsta strået.
Nästa match är onsdag 29/10 mot Tillberga. Vi ses!