Erik Pettersson gav Bollnäs ledningen och fick göra det historiska första elitseriemålet i SBB-arena. Foto: Kolsmyr

Premiärförlust i nya SBB-arena

En förväntan låg i luften när första elitseriematchen skulle spelas i nya SBB-arena. Ett kompakt höstrusk, men vi har en hall. Gott så denna kväll. För matchen gick inte alls dit vi ville.

Visst är vi många som väntat och längtat efter denna dag när giffarna äntligen skulle få spela tävlingsbandy inomhus i Bollnäs. Och när man promenerade i blötan mot hallen så kändes blotta åsynen av arenan som en hemmaseger. Nu har vi en hall som vi kommer att ha enorm nytta av. Och många hade tagit sig till SBB-arena ikväll. I princip fullt, 2479 åskådare, utifrån de möjligheter som finns idag innan arenan är helt klar.

I luften fanns också stora förhoppningar på matchen. Giffarna har inlett säsongen lovande med tre poäng i de inledande två bortamatcherna. Därför var det också lätt att glömma att laget vi mötte ikväll, Västerås SK, är ett av de lag som ska kunna plocka guldet denna säsong. 

Det som tidigt kom att prägla matchen var att VSK tog tydligt tag i taktpinnen. En tungt VSK anföll brett och hade redan under matchens första tio minuter samlat ihop fem hörnor. Bollnäs kanske lite ängsligt, möjligen lite nerver i den nya hallen, och hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Man körde fast i VSK:s kompakta defensiv. Så när Erik Pettersson gjorde 1-0 så kändes det helt ärligt som att det kom från ingenstans. Hoppet var att målet skulle lösa upp lite knutar men så blev det inte riktigt. VSK fortsatte med sitt spel, tung offensiv men också väldigt disciplinerat hemjobb, där man lämnade små ytor till giffarna. 

Det kändes väldigt bra med 1-0 i paus med tanke på hur spelet såg ut. En möjlighet att i halvtidsvilan snacka ihop sig och bygga vidare på ett så långt väldigt bra resultat. Och inledningsvis i andra halvlek så såg det bättre ut spelmässigt men så när VSK drygt tio minuter in i andra halvlek fick in sin kvittering så var det som att det gavs någon slags retroaktiv utdelning till VSK. För vips på åtta minuter så stod det 1-4. Giffarna tog en timeout och försökte etablera en offensiv uppryckning, och vi hade ett par riktigt giftiga lägen, men när så 1-5 kom i minut 80 så försvann all energi. Tyvärr rann det iväg till 1-8. Det känns aldrig bra när det rinner iväg, men ikväll blev det så.

Framförallt så måste poängteras att vi mötte ett riktigt bra Västerås SK ikväll. De var påkopplade från minut ett och visade stor tyngd såväl offensivt som defensivt. Men giffarna kan bättre än det som visades upp ikväll. Hela första halvleken så visade vi upp en stark och uppoffrande defensiv men känslan var att alltför få deltog i anfallen vilket medförde att våra offensiva ansatser blev lättlästa. Men säsongen är ung. Vi bygger vidare och nya möjligheter kommer. 

Erik Pettersson blev utsedd till bästa spelare i hemmalaget ikväll och han fick äran att göra det historiska första elitseriemålet i SBB-arena

Nya tag i derbyt mot Broberg i Söderhamn på fredag!

 

Roger Henningsson