Säker seger mot Gripen

Det blev en ganska behaglig resa till seger för Bollnäs i kvällens bortamatch mot Gripen. Efter en 5-1 ledning i paus slutade matchen till slut 9-2 efter fyra mål från Patrik Nilsson.

Gripen kom till spel med endast en seger och en oavgjord match i bagaget. Men Gripen är för den sakens skull inget jätteenkelt motstånd, speciellt inte hemma. Uddamålsförluster mot Broberg och Sirius, vinst mot Tellus och oavgjort senast mot Västerås är deras hemmafacit hittills i år.

Bollnäs fick en drömstart. Redan i matchminut två fick Patrik Nilsson skottläge i snäv vinkel från vänsterkanten. Målvakten såg ut att rädda men bollen rullade sakta över mållinjen och 1-0 till Bollnäs direkt i matchinledningen. Bollnäs fortsatte att skapa lägen med bra fart i anfallen och tätt försvarsspel. Gripen var dock inte ofarliga utan skapade en del giftiga lägen på hörnor och 19 minuter in i halvleken kom kvitteringen. Henrik Larsson får på en riktig kanon från distans och bollen går otagbart in i krysset bakom Patrik Aihonen. Ett riktigt snyggt mål!

Men där var det slut på det roliga för Gripen. Innan domaren blåste av för halvtid hade Bollnäs gått ifrån till 5-1 efter två ytterligare mål av Patrik Nilsson (varav ett på straff), ett av Hellmyrs och ett av Spinnars. Det var för övrigt Hellmyrs och Spinnars första mål för säsongen.

Andra halvlek blev av förklarliga skäl inte lika fartfylld som den första. Bollnäs gör tidigt 6-1 genom Berlin på hörna. Ett skott som tar på en Gripenspelare och studsar retligt in bakom Gripens målvakt. Efter detta börjar Bollnäs att tappa skärpan lite och man bjuder Gripen på några farliga lägen men då får Aihonen visa upp sig i målet och göra ett par riktigt vassa räddningar. Patrik Nilsson, som var på riktigt bra målhumör idag, sätter 7-1 stenhårt på hörna med cirka 25 minuter kvar av matchen. Gripen reducerar sedan på hörna men Bollnäs sätter två bollar till genom Mickelsson och Berlin innan domaren blåser av matchen. Bollnäs vinner med 9-2 och kan åka hem nöjda och glada och förbereda sig på match hemma på Sävstaås redan i övermorgon då serieledarna Villa Lidköping står för motståndet.

Bollnäs klättrar i och med denna seger upp på en tredjeplats i den haltande elitserietabellen.

Anders Gårdestig