Bild, Kenta Jönsson

Sandviken AIK mot Bollnäs GIF

Säsongens andra seriematch så ställs vi mot ett SAIK som spelat bra under försäsong, det då vi inte haft optimala möjligheter till förberedelse på ett blött Sävstaås.

Inledningen av matchen så är bollinnehavet till vår fördel, vi gör ett flertal bra anfallsförsök som bland annat resulterar i en boll i ribban av #6 Andersson.
Men idrott är varken logisk eller rättvis alls, SAIK tar för sig mer och efter ett par resultatlösa hörnor så tar SAIK ledningen i 15 minuten, vi tappar lite av initiativet vilket SAIK inte är sena att utnyttja två hörnmål innan klockan nått 25 minuter. Vi har fått en uppförsbacke som just då kändes rätt jobbig, är skönt med gamla rävar i det läget. #6 Andersson slår från vänster ett långt öppnade pass ut på högersida, ytterligare avancemang in i SAIK´s målområde, skott, retur MÅÅÅÅL #88 Hämäläinen.

Vi får ytterligare en bra chans ett par minuter senare, med bara ett par spelare kvar så blir #88 Hämäläinen bryskt kapad, SAIK spelaren får utvisning men det är just då inte mycket till tröst.
Men vi får ett frislag i bra läge i 32 minuten som efter ett kanonskott resulterar i 3-2 #88 Hämäläinen som håller sig framme igen. SAIK får några hörnor som blir resultatlösa, så vi skapar oss nya chanser vilket resulterar i vårt tredje mål för kvällen denna gång är det #33 Flodstam som är sist på bollen.

I paus så gick snacket bland oss tillresta supportrar att SAIK kommer nog försöka driva upp tempot i andra. Men dem fick en kalldusch när #24 Persson skickar bollen i mål redan 49 sekunder efter att halvleken startat. Sju minuter senare ligger vi under efter bra spel av SAIK, vi är dock med och redan efter någon minut så har vi två stolpskott och en boll som hamnar på nättaket.
I 66 minuten så är det vår tur igen #33 Flodstam skickar bollen i mål efter assist av #88 Hämäläinen
Matchen tätnar inget av lagen vill tappa poäng, släkten är värst brukar man säga, Berlin som vi känner väl sätter SAIK i förarsätet efter hörna som ger SAIK deras sjätte mål för kvällen.
men ikväll var det vår kväll, hörna i 87 minuten, som går om då SAIK rusar för tidigt. Tur var väl det för på andra försöket så håller sig #11 Ekström framme och gör kvällen sista mål 6-6

 

Vi spelar riktigt bra bandy hela matchen, #6 Andersson får priset som bäste spelare. Personligen tycker jag att #88 Hämäläinen kanske skulle haft det, eller #33 Flodstam eller…Fanns många idag.
Nu laddar vi om för fredagens hemmapremiär, välkomna till Sävstaås för att se liveidrott på fredag då Broberg kommer på besök.

//Klas ”Boråsarn” Ström