Säsongen närmar sig

Trots att termometern visar 30 gradig värme så är det ändå mindre än en månad kvar till första träningsmatchen för Giffarna. Vi ringde upp klubbchef Robban Lindgren för att kolla läget inför säsongen.

Bollnäs har värvat tre nya spelare inför kommande säsong. Oskar Lundgren, Kasper Milerud och Joel Wigren. Samtliga är installerade och klara i Bollnäs.

– Alla är i träning och är uppflyttade och på plats i Bollnäs nu.  Oskar flyttade upp innan sommaren och Kasper flyttade upp nu i augusti. Båda är igång och tränar och det ser väldigt bra ut för deras del. Joel Wigren har ju varit här förut och han bor här och vet vad som krävs. Det ser bra ut. Alla är igång, berättar Robban.

Patrik Nilsson fick en stor del av föregående säsong förstörd på grund av en allvarlig giftstruma, men nu har situationen ljusnat för honom.

-Patrik Nilsson ser ut som Patrik Nilsson brukar göra och har kunnat träna bra under sommaren och vi kan ju nästan räkna in honom som ett riktigt nyförvärv med tanke på att hans förra säsong till stora delar blev förstörd på grund av sköldkörtelsjukdomen, meddelar Lindgren.

På tränarfronten har det också hänt en del grejer sedan förra säsongen. Som ni alla säkert vet går Svenne Olsson in som ny huvudtränare för laget. Med sig kommer han att ha förra säsongens huvudtränare Jesper Söderbäck som assisterande och Magnus Keller som fystränare. Timo Oksanen kommer att finnas kvar och sköta en del målvaktsträning men han kommer också att ta över tränarrollen för Snoddas tillsammans med Marcus Andersson och Andreas Öqvist.

Johan Berglund, som gick in som assisterande tränare förra säsongen när kroppen sa ifrån för spel, kommer att kliva av från tränarrollen kommande säsong.

-Vi får se hur vi kommer att använda Bejja i framtiden inom föreningen, säger Robban. På sikt hoppas vi att han kommer att ha någon ledarroll i föreningen. Vi vill ju att alla som väljer att avsluta sina karriärer och har varit med i föreningen länge kan hitta en ny roll inom föreningen på sikt. Jag tycker att vi har hittat en organisation som fungerar nu. Vi har bra folk i föreningen på alla sätt och vis.

-Den stora förändringen till den här säsongen är att vi fått in en ungdoms- och utvecklingsansvarig som heter Ronny Persson. En föreningsutvecklare för att vi ska säkerställa spelare och ledare i alla lag. Denna anställning har gjorts möjlig tack vare våra partners, berättar Robban.

Elitserien börjar inte förrän i slutet av oktober men redan om dryga tre veckor, den första september, spelar Bollnäs sin första träningsmatch. Det blir mot Hammarby i Edsbyn. Håll sedan koll på hemsidan då den kommer uppdateras löpande med kommande träningsmatcher.

Bollnäs hemmapremiär äger rum den 2:a november mot Sandviken och där kommer föreningens samarbetspartner att bjuda besökarna på entrén.

Vi avslutar med en liten statusuppdatering kring bandyhallen.

-Hallskedet är att vi har tagit fram en detaljplan som har varit ute och vi har tagit in synpunkter på den och håller nu på att se över synpunkterna för att kunna lämna in ett underlag så att fullmäktige kan ta ett beslut innan årsskiftet. Detta arenaområde kommer att skapa arbetstillfällen och sysselsättning och det kommer att ligga centralt med verksamheter året runt. Föreningen kommer att ta på sig ett stort åtagande genom att sköta om hela området, säger Robban.

På vår hemsida ligger en länk till ”Arena”. Där ligger en folder där ni kan läsa mer om arenaprojektet och där finns också länkar till olika artiklar i ämnet.

Ja det var en liten lägesrapport kring Giffarna i sommarvärmen. Vi återkommer i början av september med en intervju med Svenne Olsson och hans tankar och reflektioner efter sina första månader som tränare.

Anders Gårdestig