Bollnäs Flames gjorde sitt för att stötta sitt lag. Arkivbild Micael Kolsmyr

Säsongen över

Det var vinna eller försvinna idag när Bollnäs ställdes mot Edsbyn i den tredje kvartsfinalmatchen. Det blev det sistnämnda då Edsbyn gick vidare till semifinal efter att ha besegrat Bollnäs med 5-1.

Bollnäs började ändå matchen ganska piggt. Helavuori ordnade en hörna i inledningen av matchen och Milerud hade ett skott strax utanför. Men det verkar ha gått troll i både offensiven och hörnskyttet denna kvartsfinalserie, så även idag. Bollnäs var väldigt nära att ta ledningen i matchen efter en kvart efter lite kaos framför Edsbyns mål i samband med en Bollnäshörna, men bollen ville inte in. Istället var det Edsbyn som tog ledningen ett par minuter senare då Ted Hedell höll sig framme på en målvaktsretur. Resultatet stod sig till halvtid. Bollnäs skapade en del chanser. Nilsson hade ett par lägen, likaså Helavuori och Mickelsson, men Anders Svensson stod i vanlig ordning i vägen för det mesta.

Även i början av andra halvleken hade Bollnäs sina lägen till kvittering. Hellmyrs frispelade Mickelsson med en fin instickare, men Svensson räddade till hörna. Nilsson fick ett skottläge några minuter senare efter en uppåkning av Hellmyrs, men han kom lite för nära Svensson som kunde rädda även det skottet. Minuten efter var det istället Edsbyn som kunde utöka sin ledning då Wikblad tog ned ett lyft mycket snyggt, rundade Prytz i Bollnäsmålet och en försvarare för att sedan dra in bollen i krysset. En mycket snygg aktion.

Med dryga halvtimmen kvar av matchen gör Wikblad ytterligare ett mål. Denna gång på hörna och 3-0 till Edsbyn. I anfallet efter fick Mickelsson ett gyllene läge att reducera men en edsbyförsvarare tacklade bort honom i sista sekund. Minuten senare fick Mickelsson ytterligare ett läge men då stod Svensson åter igen i vägen för skottet.

Bollnäs försökte och försökte. Hellmyrs dribblade sig in i straffområdet men sköt bollen över. Helavuori fick ett skottläge i vänstervinkel, men bommade den studsande bollen. Och det kändes som att det var lite så hela matchen, och i hela kvartsfinalserien. Stundtals bra spel från Bollnäs men målen lyste med sin frånvaro.

Med 20 minuter kvar drar Bollnäs på sig ett par utvisningar och Edling sätter 4-0 i nättaket och matchen kändes förlorad. Bollnäs skapade ett par lägen men istället satte Marcus Persson 5-0 med tio minuter kvar. Hellmyrs reducerar minuten efter till 5-1 men målet kom alldeles för sent. Edsbyn vinner matchen med 5-1 och kvartsfinalserien med 3-0.

Spelmässigt tycker jag ändå att Bollnäs stod upp bra emot Edsbyn i denna kvartsfinalserie. Det var effektiviteten som avgjorde. Tre mål på tre matcher räcker såklart inte för att minna matcher. Lägg därtill noll hörnmål. Det är en av många detaljer som måste fungera för att slå ett formstarkt Edsbyn. Vi vill passa på att gratulera Edsbyn till semifinalplatsen och tacka för en god kamp och önska lycka till mot Villa Lidköping.

Bollnäs bandy vill tacka spelare, ledare, funktionärer, sponsorer och publik för denna säsong.

Anders Gårdestig