Säsongen över

Ikväll spelades tredje kvartsfinalen och Bollnäs var piskade att vinna borta i Edsbyn för att säsongen inte skulle vara slut. Trots att Bollnäs gjorde kvartsfinalseriens bästa insats så räckte det inte hela vägen utan Edsbyn vann matchen med 8-3 och kvartsfinalserien med 3-0.

Bollnäs startade matchen mycket piggt! Det syntes tydligt direkt från start att det var en helt annan attityd och fart i bollnässpelarna jämfört med de två tidigare matcherna. Tyvärr så fick Bollnäs samma trista start som i förra matchen. Redan efter en och en halv minut tar sig Oscar Wikblad fram och sätter 1-0 till Edsbyn i deras första anfall.

Bollnäs fortsatte ändå med ett positivt anfallsspel och skapade en hel del chanser och hörnor. Edsbyns försvar fortsatte dock att vara supertätt och inte många bollar letade sig fram till Anders Svensson i edsbymålet utan de fastnade allt som oftast på täckande edsbyförsvarare. Istället för kvittering för Bollnäs kom 2-0 till Edsbyn halvtimmen in i matchen. En retur från Prytz som Mattias Hammarström slår in. 3-0 kom fem minuter senare. Joakim Svensk får bollen efter en försvarsmiss i Bollnäs och kan frispela Burvall Jonsson som sätter bollen i öppen kasse. Resultatet stod sig halvleken ut.

Bollnäs höll ändå humöret och kämpaglöden uppe även i andra halvlek, men istället för reducering kom 4-0 i 49:e minuten då Tuomas Määttä blir framspelad i fart på högerkanten och sätter bollen via handsken på Prytz. Riktigt tung uppförsbacke för Bollnäs som hade förtvivlat svårt att förvalta sina lägen. Det var många missade bollar när Bollnäs fick sina målchanser idag!

Matchen skulle ändå bli lite spännande. Bollnäs visar moral och ger inte upp. Med dryga 20 minuter kvar av matchen sätter Jesper Larsson en hörna i nättaket. Jespers första elitseriemål! Några minuter senare kommer också 4-2. Hellmyrs dribblar sig fri och sätter reduceringen. Riktigt snyggt! I situationen efter målet ger Joakim Svensk sig på Hellmyrs och får både sig själv och Hellmyrs utvisade.

Patrik Nilsson är sedan väldigt nära att reducera ytterligare på en hörna och med tio minuter kvar får Oskar Westh superläge framför Svensson men drar bollen mitt på målvakten. I anfallet efter sätter Burvall Jonsson istället 5-2 och luften går ur matchen.  Under de sista tio minuterna gör Edsbyn ytterligare tre mål innan Patrik Nilsson fastställer slutresultatet till 8-3 och säsongen är över för Bollnäs.

Säsongens slut.
Foto Micael Kolsmyr

Bollnäs gör ändå en riktigt bra match rent spelmässigt. Frejdigt anfallsspel och fler spelare delaktiga. Man skapar också mycket mer framåt än i tidigare matcher. Tyvärr lyckas man inte sätta de lägen man skapar utan Edsbyn går vidare till semifinal helt rättvist sett till kvartsfinalserien.

Vi tackar Giffarna för den här säsongen. En säsong då vi sett en hel del av våra juniorer ta stora kliv. Nu får spelarna ta en välförtjänt, om än en lite för tidig, semester innan vi börjar bygga inför nästa säsong igen.

Anders Gårdestig