Sara Lindholm blev åter igen målskytt mot Edsbyn, men det räckte inte till seger. Arkivfoto: Micke Kolsmyr

Säsongens sista hälsingederby för damlaget

Återigen en jämn drabbning mellan de två hälsingelagen i damallsvenskan när Bollnäs gästade Svenska fönster arena under fredagskvällen.

Edsbyn startar matchen med stort bollinnehav och driv, de skapar en del lägen men Bollnäs försvarar starkt och styr bort dem. Det är böljande spel åt båda håll, där Edsbyn fortsätter att skapa flest farliga lägen. Tolv minuter in i matchen får Bollnäs ett offensivt frislag där Sara Lindholm tar till skott och sätter bollen i mål. De ger Bollnäs energi att fortsätta hålla trycket. Bollnäs mål ger Edsbyn bränsle att även de trycka på mer och efter 20 minuters spel så kommer även deras första mål för kvällen. Det kommer genom ett spelmål där Edsbyn trycker runt på kanten och sprätter bollen upp i nättaket. De fortsätter att vara jämt spel där båda lagen skapar en del och innan första halvlek är slut har Edsbyn tagit ledningen med 2–1.

Andra halvlek startar starkt av båda lagen och det syns att båda vill driva och skapa lägen, vilket de även gör. Edsbyn är även nu det lag med mest bollinnehav. Bollnäs försvarar bra och sätter press och styrning på Edsbyn. Så fort Bollnäs har brutit bollen så är Edsbyn snabbt där och sätter hög press vilket gör att Bollnäs blir nedtryckt och får svårt att ta sig framåt i banan och skapa de farliga lägena. De krigar på och är väldigt nära flera gånger, tyvärr räcker det inte hela vägen. Edsbyn lyckas, 20 minuter in i andra halvlek, göra ytterligare ett mål. Detta genom ett långt högt skott som går över Bollnäs målvakt in i mål, trots att hon sträcker sig. Det blev matchens sita mål. Bollnäs gör en kämpainsats och jobbar in i det sista för att jämna ut resultatet men ikväll räckte det inte hela vägen. Matchen slutar 3–1 till Edsbyn.

Natali Ingeroth