Foto: Kenta Jönsson

Skön seger borta mot Broberg

Efter en lång räcka av idel förluster mot derbyrivalerna i öster, så kom äntligen segern. Och vilken holmgång det blev! Och hur skön var inte segern?

Målfyrverkeri inför stor publik i Helsingehus arena, med tre mål på två minuter och arton sekunder.

Matchen startade som en topfuel-dragster. Fullt ös, och det var hemmalaget som hade det mesta av öset. 1-0 genom självmål efter misslyckad rensning, sen 2-0 på en distanskanon från Martin Söderberg, som såg ut att gå in lite för enkelt. Då hade matchuret inte ens rullat upp till sex minuter. När man vid sidan av planen började frukta en upprepning av raset i hemmapremiären mot VSK, så lyfter Oskar Westh fram till en helt ren Erik Petterson nästan direkt efter avslag. EP lyckas dock inte överlista Max Bergström i Brobergskassen, men på returen håller sig Saku Hämäläinen sig framme och stöter in 1-2. Matchuret har inte nått 8 minuter.

Därefter fortsätter Hawaiibandyn, och spelet böljar som en storm på Nordsjön. Broberg är under större delen av första halvleken i förarsätet, och Bollnäs fick vara glada för att halvtidssiffrorna stannade där. Bland annat hade Söderberg ett öppet läge från ungefär straffpunkten, men träffar virket. Även Öhrlund lyckas bomma öppet mål vid något tillfälle.

Till andra halvlek har Bollnäs pratat ihop sig, och bestämt sig för längre anfall och att göra det jobb man varit överens om. Och som man gör det.

48 minuten. Erik Pettersson driver upp på vänsterkanten och slår in ett pass mot Denis Sadakov, som styr upp bollen i nättaket. 2-2

55 minuten. Denis Sadakov krigar sig igenom straffområdet och får på något vis in bollen centralt i Brobergs straffområde där EP får öppet mål. 2-3

57 minuten. EP spelar fram en boll i djupet till Hans Andersson, som driver mot mål. Han har Sadakov spelbar strax till höger, men väljer att gå hela vägen och från nära håll peta in bollen till 2-4.

Broberg tar omedelbart en time-out. Och därefter pressar de högre och tar över spelet allt mer, men det det ända till den 70 matchminuten innan Öhrlund kan reducera till 3-4. I det här läget vädrar hemmalaget blod, och inte bara det blod någons höga klubba fick ur Anton Dahlbergs näsa(?).

Bollnäs väljer att ta sin time-out två skakiga minuter senare. Efter denna återvinner man något av det lugn man visat upp i inledningen av halvleken. Ändå är det Broberg som driver spelet och sedermera kvitterar till 4-4 genom Söderberg med fem minuter kvar av ordinarie tid. Men istället för en väntad forcering, så är det Bollnäs som krigar bäst mot slutet. Sadakov driver fram bollen och tar eget avslut som Max Bergström räddar men lämnar retur på. På den är Riku Hämäläinen (som åkt med i hela anfallet) först framme på 4-5 i den sista ordinarie minuten. Och… På tilläggstid, så missar Tatu Ässämäki en lyra och Philip Åström blir helt ren med Bergström, som ändå lyckas bryta Åströms rundning med benet. Även här blir det en retur. Rakt ut till Erik Pettersson. 4-6 (90+2).

Broberg kan på en hörna alldeles innan matchen tar slut putsa till siffrorna till 5-6 genom Erik Jonsson, men tiden räckte inte till mer.

Summerat: En trevlig match, där domarna lät spelarna spela matchen och sätta nivån. Rätt tufft var det emellan varven, men man inte hittade en enda utvisning. Även om det stundvis var intensivt, lite smågrinigt och en del extraordinära tilltag togs, så handlade det aldrig om en ful match. Tempot var högt mest hela matchen, och lagen byttes om i förarsätet. Storpublik och bra tryck på publiken.

Bollnäs som lag knöt verkligen nävarna efter debaclet i hemmaborgen senast och studsade tillbaka till sitt gedigna spel direkt. Att stå vid sidan och njuta av offerviljan, jävlaranammat och drivet i laget var en fröjd för själen. Segern var tajt, men rättvis, och det var en lagseger. Några spelare stack ut, men vad viktigare var, var att ingen föll ur ramarna. Idag skulle bara bägge poängen med hem till Bollnäs. Något annat fanns inte. Att det dessutom var länge sedan vi nöp bägge poängen mot Söderhamn/Broberg, ökade segerglädjen. Och att vi på tre bortamatcher bara tappat 1 poäng, mot tufft motstånd dessutom, ger hopp inför framtiden.

Väl mött på tisdag. Då mot tuffast möjliga motstånd hemma på SBB-Arena. Då kommer Villa/Lidköping på besök. De har full pott efter fyra matcher, leder serien, och har förkrossande 29-5 i målskillnad. Är det åter igen Bollnäs som ska vara laget som kastar grus i segermaskinen. Vi har gjort det förr!

Tommi Karppanen