Neutral bild Foto Kolsmyr
Foto Micael Kolsmyr

Seger i första träningsmatchen

Bollnäs besegrar ganska enkelt elitserienykomlingen Rättvik i sin första träningsmatch.

Bollnäs som kommer till spel utan Patrik Nilsson (känning av knäskada), får en smakstart på matchen, då Philip Flodstam stänker upp ett skott från halvdistans redan efter 45 sekunders spel.

Därefter kontrollerar man matchen tämligen säkert. Rättvik får till två mål. 1-2, efter att Bollnäs ”missat” sin offsidefälla i första halvlek och avslutande 2-6 på hörna.

Bollnäs spelade ett säkert spel, och backade hem mycket folk när det behövdes och utnyttjade obönhörligt omställningschanser i spelet. Glädjande i sammanhanget var att Riku (2+1) och Saku Hämäläinen, samt hemvändande Philip Åström levererade mål framåt. Bägge halvorna (Andersson och Dahlberg) noterades för två assistpoäng vardera. Kvar att nämna i sammanhanget är Caspher Ekström, som ur favoritposition får avsluta Bollnäs målskörd.

Matchen som sådan höll inte högsta tempo, och det är tidigt på försäsongen, så några högre växlar går det inte att dra av dagens insats, annat än att orange stod för en habil insats och gjorde det som behövdes för att kunna kontrollera matchutvecklingen och ro hem segern.

Tommi Karppanen