Seger i omstarten

Efter ett uppehåll på en och en halv vecka var det äntligen dags för elitseriebandy igen. Bollnäs tog första bortasegern för säsongen när man besegrade Sirius i Uppsala med siffrorna 4-6.

Målmässigt var matchen jämn men enligt rapporterna var Bollnäs det bättre laget och segern var odiskutabelt rättvis. Bollnäs tog tidigt ledningen då Ville Aaltonen snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och kunde göra 0-1. Målmässigt följdes lagen sedan åt fram till halvtidsresultatet 2-3. Övriga målskyttar för Bollnäs i första halvlek var Stoor, på hörna, och Helavuori.

I andra halvlek gick Bollnäs fram till 2-5. Första målet genom Ståhl och det andra genom Björklund. Hellmyrs assisterade till de båda. Sirius reducerade till 3-5 på straff innan Hellmyrs återigen serverade den nyblivne pappan Marcus Ståhl läget att göra 3-6. Det var Hellmyrs fjärde assist och enligt Christoffer Million på bandypuls var den passningen matchen godbit. Fyra assistpoäng tar Hellmyrs upp på tredje plats i assistligan. Sirius tröstmålade sedan fram till 4-6 som alltså blev slutresultatet. Noterbart i Sirius var att de gamla Bollnässpelarna Jimmy Lindgren och Joel Wigren gjorde varsin assist och att Edsbysonen Hammarström gjorde två mål.

Efter tre raka matcher på bortaplan ser vi nu fram emot nästa match som spelas hemma på Sävstaås mot Vänersborg på onsdag.

Josef Persson