Seger mot ”Lisch” efter totalbandy

Bollnäs besegrar rättvist Villa/Lidköping med 3-1, efter lagets bästa insats så här långt i år.

Bollnäs besegrar rättvist Villa/Lidköping med 3-1, efter lagets bästa insats så här långt i år.

Bara 1275 personer hade trotsat kylan, -9 enligt Sävstaås termometer. Kanske trodde många inte heller på chanserna mot tungt satsande Villa/Lidköping. De ångrar nog att de inte besökte hemmaarenan.

Bägge lagen startar upp i ett furiöst tempo. Bollnäs visar upp både fart och teknik som det inte funnits plats för under tidigare blötmatcher. Riktigt läcker totalbandy. En – på förhand – lite oväntad trend visar sig ganska snart i matchen. Bollnäs är laget som tar tag i taktpinnen.

Alla räds när 19 Nilsson bryter fram.
Foto Micael Kolsmyr

I 24 minuter väger matchen, men ett mål hänger i luften. Nilsson testar ett par gånger på halvdistans. Bland annat testar han virket i ribban och ordnar fram Bollnäs tredje hörna. Vilken han själv förvaltar till 1-0

Bollnäs fortsätter starkt. Man försvarar sig över hela banan och stör Villas uppspel, man står upp och bryter bra, och när sedan Samuli Helavuori, med ett mustigt långskott från ca 23 meter utökar till 2-0 (ass Wigren), är det på inget vis orättvist. Bollnäs är det bättre laget i första halvlek. Faktum är att 3-0 varit mer rättvist än en kvittering så långt.

Inledningsvis i andra är det Villa som höjer tempot ytterligare och ställer några allvarliga frågor, men stöter på patrull gång efter gång. Är det inte storspelande försvar, så finns Prytz som sista utpost, som levererar flera fina räddningar. Ändå vrider Bollnäs tillbaka initiativet och för matchen. Ett konfunderat Villa tar timeout, och lägger in en sista tung forcering. Istället gör hemmalaget 3-0 med mindre än tio minuter kvar på matchuret (övertiden inräknad). Skarprättare Markus Ståhl på passning av Milerud.

Bollnäs Villa 3-1 71 milerud laddar pang!
Foto Micael Kolsmyr

Villa får tröstmåla till slutresultatet 3-1 efter en solklar hög klubba som annars pålitliga team Bergman missar. Målskytt Tim Persson på retur. Lite nesligt för Prytz att få sin nolla spräckt som följd av en domarmiss, men han kan ändå glädja sig över en mycket bra prestation denna kväll.

Spelarintryck. Patrik Nilsson. Vilken jätte. Idag var han överallt. I avslutslägen, i uppspel, i första och sista försvarsled. En av Nilssons kanske mest inspirerade matcher i orange tröja. Undertecknad är fortsatt imponerad av Jesper Larsson, som för varje match ser lugnare och säkrare ut i sitt spel, kommer killen att överglänsa sin far innan karriären är över? Ville Aaltonen, som ser oförskämt pigg ut såhär tidigt på säsongen, fortfarande otroligt viktig över stora ytor, och med en fin passningsklubba. Fast en kväll som denna, ska hela laget ha en eloge. Man kämpade verkligen för varandra där ute på isen, och det betalade sig med en fin skalp. Hatten av!

Kämpaseger alla med.
foto micael Kolsmyr

I Villa tyckte undertecknad att den spelare som skapade mest var Johan Esplund, som, när han kom med fart, skapade en del oro för hemmalaget. Noterbart, och kanske lite turligt för Bollnäs (då Lisch skapade 10 hörnor – Bollnäs hade lika många) var att David Karlsson inte kom till spel på grund av ljumskproblem.

Tommi Karppanen