Fagerström hattrick idag Foto: Kenta Jönsson

Seger mot Vänersborg

Efter två tunga förluster är nu Bollnäs tillbaka i vinnarspåret efter en 6-3 seger mot Vänersborg hemma på Sävstaås. Stora matchvinnare idag var Virtanen med två straffräddningar och Fagerström med ett hattrick.

Första halvlek blev en målsnål historia med stundtals ganska långsamt spel. Vänersborg var det lag som skapade mest målchanser och då främst genom hörnor. Det var också på en hörna som första målet föll efter knappa 20 minuter då Bollnäsbekantingen Juho Liukkonen fick bra träff. Bollnäs vaskade fram en del farliga chanser, bland annat bra lägen på några hörnor och ett friläge för Helavuori snyggt framspelad av en för dagen väldigt pigg och aktiv Mossberg. Kvitteringen kom också i slutet av halvleken. Mickelsson fick ett bra skottläge som Kyllönen i Vänersborgsmålet räddade, men returen gick ut till Fagerström som kunde raka in bollen. 1-1 stod sig till halvtidskaffet.

Bollnäs kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Bra fart och energi. Inom loppet av två minuter gick Bollnäs upp till en 3-1 ledning. 2-1 i 47:e minuten efter en snabb omställning där Helavuori drev upp bollen, passade Mickelsson som sköt och på returen, igen, kunde Fagerström slå in bollen. Fagerström fullbordade sitt hattrick till 3-1 i 49:e minuten då Mickelsson slog in ett stenhårt pass från högerkanten till en fristående Fagerström som bara kunde sätta dit klubban. Riktigt snyggt!

Vänersborg tog time-out efter Bollnäs chocköppning. Bollnäs hade direkt efter det ett jätteläge att utöka ledningen ytterligare då Mossberg rann igenom försvaret, men han fick inte in bollen i sistaläget. Istället reducerade Vänersborg. Jocke Hedqvist sköt ett frislag som Virtanen lämnade retur på och Felix Callander kunde sätta 3-2.

Bara minuter senare fick Vänersborg straff. Bollnäs missade ett uppspel som Vänersborg utnyttjade till en kontring men Vänersborgsspelaren blev fälld i straffområdet. Jocke Hedqvist ställde sig vid straffpunkten men Virtanen räddade! En mycket viktig räddning när Vänersborg höll på att bryta tillbaka matchen. Bollnäs missade sedan ytterligare ett uppspel som ledde till ytterligare en omställning från Vänersborg men avslutet tog i ribban.

Vänersborg började äta sig tillbaka in i matchen sakta men säkert och Virtanen fick stå för en hel del vassa räddningar. Då plötsligt så började hörnskyttet att lossna för Bollnäs. Med kvarten kvar av matchen satte Jens Wiik en högerhörna. Två minuter senare skapade Bollnäs ytterligare en hörna som Mickelsson prickade in och Bollnäs var uppe i en 5-2 ledning.

I 83:e minuten får Vänersborg en sista chans att ta sig tillbaka i matchen då domaren blåser straff igen. Hedqvist ställer sig åter igen vid straffpunkten men slår en dålig straff rakt i magen på Virtanen som inte släpper någon retur. Istället utökade Bollnäs till 6-2 minuten efter. Jesper Larsson fick bollen i fart på ett frislag till höger. Han drev bollen utefter kortlinjen och drog på ett hårt inspel/skott in mot straffområdet. Bollen tog på en Vänersborgsförsvarare och gick in i mål. På stopptid satte Vänersborg ett tröstmål till 6-3 som också blev slutresultatet.

Det här var en riktigt viktigt och skön seger för Bollnäs. Många i Bollnäs var bra idag. Mossberg var pigg och drivande i spelet. Wiik stod för några riktigt bra brytningar. Virtanen var säker i målet och Fagerström satte tre bollar. Kul också att både Wiik och Larsson fick sätta en varsin boll idag.

Dagens besvikelse måste vara publiksiffran som inte orkade över 1000 personer.

Nu väntar bortamatch mot Sandviken på fredag vilket också är den sista matchen innan jul/landslagsuppehållet. Det är fri entré i Sandviken så åk dit och stötta laget.

Anders Gårdestig