Seger mot Vetlanda

Bollnäs kunde ikväll inkassera två nya poäng efter att man besegrat Vetlanda i den sena fredagsmatchen. Vetlanda hängde dock med bra målmässigt och det var inte förrän Tobias Björklunds 6-3 mål i slutminuten som hemmapubliken helt kunde andas ut.

Matchen inleddes i ett högt tempo och Bollnäs förde matchen fullständigt. Men trots spelövertaget hade Bollnäs väldigt svårt för att komma fram till de riktigt vassa lägena framför Vetlandas mål. Vetlanda är ett lag som är väldigt farliga i sina omställningar och det var just en sådan som låg bakom första målet. Mitt i Bollnäsdominansen sätter Christian Mikelsson 1-0 till gästerna. Då hade dryga kvarten gått av matchen och det var nog det första riktigt farliga anfallet Vetlanda hade som då resulterade i målet.

Bollnäs fortsätter att trumma på och tio minuter efter Vetlandas ledningsmål bryter Hellmyrs igenom Vetlandas försvar, blir neddragen i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren. Daniel Berlin lyckas dock sno åt sig bollen direkt från en Vetlandaförsvarare och får ett jättebra skottläge. Han passar ändå Ville Aaltonen som blir den som får sätta kvitteringen.

Vetlanda replikerar snabbt. Johan Löfstedt drar på ett skott från långt håll som letar sig in bakom elitseriedebuterande Patrik Aihonen i Bollnäsmålet. 2-1 till gästerna.

Några minuter senare får Bollnäspubliken valuta för entrépengen då Daniel Berlin solokör genom hela Vetlandaförsvaret och rullar in bollen bakom Jonas ”Skorven” Persson i Vetlandamålet. Strax innan pausvilan tar Bollnäs ledningen för första gången i matchen. Tobias Björklund tar ett skott som studsar på någon i Vetlandaförsvaret fram till Marcus Ståhl som helt fri kan sätta 3-2 bollen.

Bollnäs spel blev bättre och bättre ju längre första halvleken led och de fortsatte trycka på i början av andra halvlek. Ville blir helt frispelad av Tobias Björklund men Skorven står för en fantastisk räddning. 4-2 målet kommer några minuter senare. Daniel Berlin snor åter igen bollen av Vetlandaförsvarare, rundar Persson i målet och sätter 4-2. Heta känslor efter målet leder till en dubbelutvisning då Oskar Olsson och målvakten Jonas Persson ryker ihop.

Bollnäs äger det mesta av spelet även under andra halvleken, men Vetlanda fortsätter att vara livsfarliga i sina snabba anfall och med knappa halvtimmen kvar att spela sätter en frispelad Joakim Andersson reduceringen till 4-3. Men Bollnäs ska ändå rättvist gå segrande ur kvällens drabbning. Ståhl gör sitt andra mål för kvällen på en rörig situation efter ett frislag och strax innan slutsignalen får Tobias Björklund sätta punkt med 6-3 målet efter fint förarbete av Samuli Helavuori. Innan dess står Patrik Aihonen för en jätteräddning som räddade Bollnäs ifrån en alldeles för otäck avslutning av matchen. En skön räddning att göra i sin elitseriedebut.

Sammanfattningsvis var det en rättvis seger då Bollnäs var det drivande laget och sett till tabellen var det en viktig seger då Vetlanda inför matchen låg på samma poäng som Bollnäs. Publiksiffran skrevs till 1622 personer och väderförhållandena var perfekta.

Anders Gårdestig