Segern snöade bort

Förutsättningarna för kvällens match, 10-12 sekundmeter ingen nederbörd (i första halvlek) och två minusgrader. Båda lagen står på 12 poäng i tabellen så det är en viktig match för att få ett lyft i tabellen för det lag som vinner

Vi får börja i motvind men det verkar inte hindra våra bandykrigare, i sjätte minuten så droppar #19 Nilsson bollen strax innan mittlinjen till #6 Ståhl, detta gör att ett par IFK spelare blir förbi spelade.
#6 Ståhl driver upp på sin högerkant och flippar fram en passning till #20 Mickelsson som gör kvällens första mål. Ett riktigt snyggt bandymål hela vägen. Fortsatt fin fart från båda lagen vi försvarar oss bra och har oftast hela laget på rätt sida när IFK anfaller. Så i den nionde minuten så skapar vi en hörna som #19 Nilsson skickar mot mål som en skarpladdad torped, assist för andra gången så här långt #6 Ståhl.

IFK är inte ofarliga de har bra fart i sina anfall naturligtvis hjälper den kraftige medvinden dem något, i 21 minuten får vi en omställning mot oss där IFK gör sitt första mål för kvällen. Fem minuter senare så har de ett skott i ribban. Vi spelar ett varierat spel med både lyft och spel efter isen så i den 32 minuten så är det dags för ett fint anfall. #10 Westh lyfter fram till #20 Mickelsson, plockar ned bollen två snabba skär, bollen i sidled framför mål där #19Nilsson slår in den. Innan halvleken så reducerar IFK.

Sammantaget en bra halvlek, underhållande spel med bra fart och fina prestationer vilket halvtidsresultatet 2-3 skvallrar om.

Under halvtidsvilan så tillkom nederbörd i form av snöfall, då ismaskinsförarna valt att börja med vatten och fortsatte med det så blev det ingen bra is. Så kort kan man säga att andra halvlek var händelserik, men med riktigt tråkig bandy. Kamp, utkast och lyror var vad vi fick se. För att citera #33 Flodstam efter matchen ”totalt ospelbart i andra”

IFK gör två mål det första var en hörnretur till 3-3, mål nummer två är ett skott utifrån #30 Persson är lite skymd och hinner inte fånga upp vem som ska skjuta. Sammantaget var IFK snäppet vassare att behärska de dåliga förhållandena.
Jag tar med första halvlek där vi spelar bra bandy, med bra variation i uppspelen. Lägg därtill bra fart på skridskorna och bollen, vi låg oftast väldigt rätt i våra försvarspositioner.

 

Vid skärmen
Klas ”Boråsarn” Ström