Segertåget ångar på!

Ett dimmigt och kallt Skarpe nord bjöd i afton upp till bandy för tuffa typer, både på plan och läktarna. Efter samtal med lite folk under dagen så kunde vi förvänta oss en tuff match, oavsett vad tabellen säger. Kungälv består av duktiga skridskoåkare och hemma på Skarpe nord är det många bra lag som gått på pumpen.

De första fem kanske sex minuterna så känner lagen på varandra, bollinnehavet ägdes av de orange och blå. Man hade tidigt känslan av att vi var ett nummer större, Ville såg ut att trivas i kylan likaså Berlin som trampade på friskt. Spelet i första såg bra ut, man känner att det är ett lag med mycket självförtroende som vet vad man kan. Kändes fullt naturligt kanske tom lite i underkant att det bara var 0 – 2 efter första. Mickelsson och Aaltonen nätade i första, Berlin och Hellmyrs stod för assisten.

Andra börjar något mer trevande av oss, glädjande är att dimman har försvunnit. Kanske såg IFK varandra bättre, fler pass gick fram och de tar betydligt större plats. Westh visar nu varför han är en av de bästa försvarsspelarna i världen. Bland annat så tog han en boll i ryggen vid en hörna, men det ska till mer än en bandyboll för att stoppa Westh.

Prytz fick kröka på ryggen redan efter ett par minuter in i andra, då IFK skickar bollen i mål. IFK trummar på för att försöka få till en reducering, men vi har ett bra försvar som sagt. Istället så står Wikman mycket välplacerad framför IFK målet i 67 minuten och drar in bollen till stor glädje för alla Giffare på plats. Under en tiominuters period så känns det som om vi är på väg tillbaka, men efter en tilltrasslad situation där det är misstänkt offside slår IFK 2-3. 15 minuter kvar och ett vilt kämpande IFK, inget drömläge eller är det? Ja idag var det så. Det blev bra med ytor på hela planen, och även vi har ett antal tunga och skickliga skridskoåkare. Så på övertid så får Mickelsson till en bra knack så IFK´s målvakt troligen hörde rasslet i maskorna.

Bollnäs Flames i väst och Skarpa Gubbar bytte idag en varsin flagga med varandra, detta skedde efter 15 minuter in i första halvlek, de bytte se åter flaggorna när det återstod 10 minuter av matchen. Syftet med detta var att visa sin kärlek till sporten och att bandyfamiljen står enade när någon har det tufft. Gemensamt arrangerades en insamling till IFK som för stunden brottas med ekonomiska utmaningar.

Klas ”Boråsarn” Ström