Det blev förlust i elitseriepremiären för Oskar Westh och Bollnäs. Foto: Kenta Jönsson

Seriepremiär i Västerås

Vilken fantastisk känsla att få kliva in i en arena och få glädjen att kolla elitserien i bandy, dessutom ett klassiskt möte mot Västerås. Har en pirrande känsla i kroppen, hur ska vårt unga lag stå sig mot Västerås.

Under de första 30 minuterna så försöker vi verkligen spela vår bandy och gör det bra, men Västerås försvar är lite för starka så vi kommer inte till några riktigt farliga chanser. Skapar några hörnor som inte resulterar i några mål. Västerås trummar på och har god fart i sitt spel men dem har trots allt bara två mål efter 30 minuter. #6 Andersson gör mål i 37 minuten vilket kändes gott, men Västerås gör två snabba varav ett på en hörna som såg ut att smita in mellan stolpen och benskydd på en försvarare. Lite surt att till pausvila med 4-1, men lite vila så hoppas vi på pigga orange/blå krigare i andra.

Redan i först minuten så bjuder vi Västerås på en hörna, bollen dansar på mållinjen men vi lyckas sprätta bort den. Västerås trummar på bra, har god fart under skridskorna inledningsvis. Matchbilden fortsätter på det viset, men vi ser också ett anfallsglatt Bollnäs, riktigt kul att se den energi som finns.  Vi växer sakta men säkert in i andra halvlek, vi tar mer och mer plats på planen. #6 Andersson har bland annat ett skott som Västerås målvakt får nyttja alla sina centimeter för att rädda. Man gläds också åt #30 Persson som åter igen gör en riktigt bra match med ett antal fantomräddningar. Vi är inte oävna framåt i 78 minuten så snirklar sig #33 Flodstam fram i straffområdet och skjuter ett handledsskott som målvakten med visst bestyr  får ut till en Bollnäs hörna. I anfallet efteråt så får Västerås straff, gissa vem som räddar den. Spelet böljar på och anfallen avlöser varandra, mycket underhållande bandy. I 82 andra minuten så ökar Västerås på till 5-1 på en hörnretur inte ens våran keeper kan ta allt.

Jag ser dock ett nytt Bollnäs idag, men en vilja att låta många spelare vara delaktiga vilket ger en underhållande bandy med många anfallsförsök. Tro mig det här bygget kommer bli riktigt bra, tänk att det skulle behövas en gammal libro för att få ett så anfallsglatt Bollnäs. Tack Andreas & co.

//Klas ”Boråsarn” Ström